ALAPLI HABERLERİ

EZANI GÜZEL OKUMA KURSU SONA ERDİ

25 Mart 2016
898 kez görüntülendi

EZANI GÜZEL OKUMA KURSU SONA ERDİ

Alaplı Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların ezan, kamet ve salayı cami musikisi formlarına ve usulüne uygun olarak daha güzel bir şekilde okumalarını sağlamak, bu konudaki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla “Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlendi.

29 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayan ve Rehber Öğreticiliğini Ulu Camii İmam Hatibi Metin YILMAZ’ın yaptığı kursa 20  din görevlisi katıldı.

Konu ile ilgili olarak İlçe Müftüsü Mehmet BEKTAŞ; “Allahü Teala Fussilet Suresi’nin 33. ayetinde “Allah’ın vahdaniyyetine ve Allah’a itaat etmeye sözüyle, fiiliyle, hal ve davranışlarıyla davet eden, salih amel işleyen, canı gönülden Allah’a teslim olanın sözünden daha güzel sözlü kim olabilir.” buyurmuştur. Bu ayeti kerimenin manası başta peygamberler olmak üzere hidayete ermiş ve insanları hakka davet eden her kişiye şamildir. Ezan okuyan İmam-Hatip ve Müezzinlerimiz günde beş kere halkımızı hayra, iyiliğe, kurtuluşa, hakka ve ibadete davet ediyorlar. Bu vesileyle din kardeşlerimizin gönül telini titreten ezanı makamlarıyla usulüne uygun olarak daha güzel okumalarını sağlamak amacıyla Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledik. Kursta rehber öğretici olarak görev yapan görevlimiz Metin YILMAZ’a ve kursa  katılan din görevlilerimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Kurs sonunda Hizmet içi Eğitim Programına katılan görevlilere Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu Katılım Belgesi verildi.

ezannn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz