ALAPLI HABERLERİ

FANATİK ÇEŞME SARI KIRMIZI BOYANDI

28 Haziran 2015
750 kez görüntülendi

FANATİK ÇEŞME SARI KIRMIZI BOYANDI

Karadeniz Ereğli Şamlar köyünde bulunan, “fanatik çeşme”, Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray’ın, sarı kırmızı renkleriyle boyandı.

 

Köy sakinlerinden Şaban Yamaner, yaptığı açıklamada, geçen yıl Fenerbahçe’nin şampiyonluğu nedeniyle sarı-kırmızılı renklere boyanan fanatik çeşmenin bu yıl düzenleme yaptıklarını ve bazı noktaların sarı kırmızı renkler ile boyandığını söyledi.  Çeşmenin köylülerce 1995 yılından bu yana şampiyon olan takımın renklerine boyandığını ifade eden Yamaner, “Geçtiğimiz yıl sarı lacivertli renklere boyanan çeşme bu yıl sarı kırmızı renklere boyandı. Galatasaray’ın şampiyonluğunu birkez daha kutluyoruz. Bizim büyüklerimiz 1995 yılında köy meydanında bulunan çeşmeyi her sene şampiyon olan takımın renklerine boyamaya başladılar bizler de bu geleneği devam ettiriyoruz. Bu çeşmeden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor taraftarı olan herkes su içiyor, bu bir kültür oldu, zaman zaman buraya gelip çeşmeyi görmek isteyenler bile oluyor” dedi. Köy sakinlerinden Musa Arı ise yaklaşık 1 aydır çeşmenin bakım ve onarımının yapıldığını, fanatik çeşmeyi görmek için değişik köylerden insanların dahi geldiğini belirtti.

1994 yılından Galatasaray’ın şampiyonluğu ile başlayan ve 21 kez renk değiştiren çeşme 11 kez Galatasaray, 7 kez Fenerbahçe, Beşiktaş 3 kez Bursa spor için ise 1 kez de Bursa sporun renklerine sahip çıktı.

2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın renkleri için 4 gün önce başlanan boyama çalışmaları dün tamamlandı. Çeşmenin boya maliyeti ise 300-350 lirayı bulduğu edinilen bilgiler arasında.

fanatik çeşme

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz