ALAPLI HABERLERİ

FARUK ÇATUROĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI

22 Ekim 2012
771 kez görüntülendi

FARUK ÇATUROĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI

Ak Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu  Kurban ve Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.

Çaturoğlu mesajında; “Bu yıl bizim için büyük öneme sahip biri dini diğeri milli iki bayramı aynı hafta içerisinde hep bereber kutlayacağız.

Önce kurban bayramı için imkanı olanlar kurban kesecekler.Etler ihtiyaç sahiplerine,komşulara, hane halkına ve gelen misafirlere ikram edilmek üzere paylara ayrılacak.Renk renk şekerler,çikolatalar ikram edilecek,çocuklara harçlık verilecek.Bazı çocuklar bayram gecesi yine eskiden olduğu gibi yeni eşya ve ayakkabıları ile uyuyakalacaklar.Ancak  babalarını ve yakınlarını teröre ,çatışmalara ve savaşlara kurban veren yeryüzü çocukları bayrama buruk ve hüzünlü  girecek.Belki onlar bayramı da kutlayamayacaklar.

Cenab-ı Allah’ın  hepimizi çocukların ve hiç kimsenin kurban edilmediği nice kurban bayramlarına huzur,refah ve mutluluk içerisinde ulaştırması dileğiyle tüm halkımızın mübarek kurban bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.Ak Parti Alaplı İlçe teşkilatında bayramlaşma 25 ekim perşembe yani bayramın 1.günü milletvekillerimizin katılımı ile yapılacak bayramlaşma merasimine tüm halkımızı şimdiden davet ediyoruz.

Aynı hafta içerisinde kurban bayramının hemen akabinde 29 ekim 2012 pazartesi günü Cumhuriyet Bayramını  89.kez kutlayacağız.

Cumhuriyet kelime anlamı itibarıyla cumhurun yani halkın kendi kendini yönettiği  rejiminin adıdır.Ancak uzun yıllar boyunca  halkın iradesinin ülkenin yönetiminde ne kadar etkin olduğu her zaman ve zeminde sorgulana gelmiştir.Ayrıca her on yılda bir yapılan darbeler ve sonrasında yapılan darbe anayasaları cumhuriyetin içeriğini örselemiştir.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin elinde tüm bu olumsuzlukları tersine çevirecek halkın iradesini gerçekten ülke yönetimine yansıtabilecek bir imkan var.Darbe anayasasını ,darbe yasalarını ve yasalarda ki tüm antidemokratik kısıtlamaları(seçim ve siyasi partiler yasası dahil)değiştirmek.Tüm partilerin,sivil toplum kuruluşlarının ve tüm halkımızın desteği ile oluşacak  yeni  anayasa  aynı zamanda her daim özlemini çektiğimiz demokratik cumhuriyetin hayata geçmesine de vesile olacaktır.

Türkiye’mizin cumhuriyetimizin 100.Kuruluş yıldönümünde dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alabilmesi dileğiyle cumhuriyetimizin 89.yılını kutlar,bu mücadele esnasında şehit olan,gazi olan maddi manevi emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunarım.” dedi

FARUK ÇATUROĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz