ALAPLI HABERLERİ

FARUK ÇATUROĞLU’NDAN DEV PROJELER

4 Kasım 2015
945 kez görüntülendi

FARUK ÇATUROĞLU’NDAN DEV PROJELER

 

Alaplı sorunlarını tek tek not alan ve çözüm yolu bulmak amacıyla girişimlerini sürdüren Çaturoğlu, Alaplı İlçesi için hayati önemi bulunan 20 farklı projenin hayata geçmesi için şimdiden kolları sıvadı.

Alaplı’da değişim başlıyor, Zonguldak ve ilçeleri için kolları sıvayan ve 8.5 aydır dur durak bilmeyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, Alaplı sorunlarına ne kadar hakim olduğunu bir kez daha gösterdi. Alaplı için hizmet dosyasını açan Çaturoğludan;

ALAPLI’YI AYAĞA KALDIRACAK DEV PROJELER…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Alaplı için hayati önemi bulunan 20’den farklı proje için düğmeye bastı.

Alaplı’nın makus talihini yenerek, ilçe tarihinde ilk kez Milletvekili sıfatıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Alaplı ve Zonguldak’ı temsil eden Çaturoğlu, tüm Zonguldak ve ilçeleri gibi Alaplı’ya da hak ettiği hizmeti kazandırmak amacıyla gecesini gündüzüne katmaya devam ediyor.

Alaplı sorunlarını tek tek not alan ve çözüm yolu bulmak amacıyla girişimlerini sürdüren Çaturoğlu, Alaplı İlçesi için hayati önemi bulunan 20 farklı projenin hayata geçmesi için şimdiden kolları sıvadı.

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Genel Seçimlerinde Alaplı’nın her zaman olduğu gibi kendisine sahip çıkarak en yüksek oyla Ankara’ya gönderdiğinin altını çizen Çaturoğlu,  Tüm Zonguldak ve İlçeleri gibi Alaplı’ya hükümet olarak sayısız yatırım yapacaklarını yineledi.

Çaturoğlu, “Allah bize nasip etti Alaplı’nın sorunlarını çözmek ve yatırımları gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. “dedi.

Alaplı’da kalkınmayı ilk etapta 4 yıllık fakülte kazandırarak sağlayacaklarını kaydeden Çaturoğlu, “Alaplı Belediyesi ile Merkezi Hükümetin koordineli çalışmasına katkıda bulunarak, belediyenin uygun göreceği araziye Kültür Merkezi, Spor Salonu,  kirada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumuna SGK binası,  Kolluk Kuvvetlerinin kullanabileceği daha modern bir Emniyet Müdürlüğü binasını yapacağız. Alaplı’da ihtiyaca cevap verebilecek Yeni Hastane Binası,  Gümeli’ye baraj ve alternatif yollar yapıyoruz, karayolunda Kavuk Kavla bağlantısı sorunu aşacağız,  Mendirek, balıkçı barınağının temizlenmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Alaplı deremizin 17 km’lik mesafesine daha estetik bir görüntü vereceğiz.  Alaplı girişi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile üzerine çalışmalarını söylediğimiz projenin üzerine gideceğiz.  Alaplı- Yığılca bağlantı yolu gerçekleşecek.   Aynı şekilde Ormanlı bağlantı yolu da bizim kaderimiz olmayacak. Alaplı OSB, Islah OSB ile Sanayilerimizin bacalarından artık duman çıkmasını sağlayacağız. El Sanatları Enstitüsü, Halk Bankası’nın Alaplı’ya tekrar getirilmesi Kavakdere Mahallesi’nin Alaplı sınırlarına alınması yapılacak olan yeni okul binaları Gençlik Merkezi bizim olmazsa olmazlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

ALAPLI ÇAYINA ESTETİK KAZANDIRILACAK:

“Alaplı Çayının doğduğu yerden, denize döküldüğü 17. Km’lik alana kadar DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğü mastır plan yaptırıyor. Önümüzdeki günlerde Gümeli Hasan Ballı,  Bed Deresi ve bir deremizde daha çalışma yapılacak. Alaplı deresinin şehre yakın bölgesine geldiğimizde setler ve ufak ufak şelaleler oluşacak. Alaplı Çayı’nda eskiden beri hayal edilen içinde sandalların yüzdürülmesi fikri ile Eskişehir Porsuk Çayı gibi olması sağlanacak.  Yani Estetik proje sağlanacak. Etrafında mesire yerleri, yeme-içme alanları, tatlı su balıkçılığı yapılabilecek.  Biz bu projeye tek yönlü değil, her yönüyle bakıyor ve önem veriyoruz”

FAKÜLTE:

Öğrenci sayımızı en az 5 binlere taşıyacağız. 3 bin olan Alaplı Meslek Yüksek Okul öğrenci sayısını, kampüsün içeresine yapacağımız 4 yıllık fakülte ile 5 binlere çıkarmayı planlıyoruz.  Bu konuda Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğü ile girişimlere başladık.

KÜLTÜR MERKEZİ:

Artık kullanım ömrünü tamamlayan Alaplı Kapalı Spor Salonu olduğu yerden kaldırıp, belediyenin göstereceği araziye Kültür Merkezi yapacağız.

SGK HİZMET BİNASI:

Alaplı İlçemizde kirada bulunan SGK binamızdaki hizmetlerimizi, personel ve vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışabileceği yeni binamızda yapmak için gerekli tüm girişimleri yapacağız. SGK yı kiradan kurtaracağız.

EMNİYET BİNASI:

Alaplı’da uzun yıllardır gündemimizde olan Yeni Emniyet Müdürlüğü binamızın inşaatını başlatmak üzere önündeki tüm engelleri kaldıracağız, halkımızın ve kolluk kuvvetlerimizin daha uygun koşullarda çalışması için bu sorunu çözeceğiz.

SPOR SALONU:

Kaldıracağımız spor salonunu, yine belediyenin göstereceği bir arsaya hükümetimizin de katkıları ile yapacağız.

YENİ HASTANE BİNASI:

Alaplı hastane binamız talebe tam istediğimiz şekilde yanıt veremiyor, bu hastanemizi de kısa sürede yenileyeceğiz ve inşaatına başlayacağız. Ereğli Devlet Hastanemiz gibi bu hastanemizde de vatandaşlarımız her türlü sağlık hizmetini almaya devam edecek.

GÜMELİYE BARAJ:

11 Milyon TL’lik bu dev proje için yüklenici firmaya 2 yıl süre verildi, kendisi bu projeyi 2 yıl içinde tamamlayarak bizlere teslim edecek.  Artık suyumuz boşa akmayacak. Alaplı ve tüm köyleri bu barajdan yararlanacak, deremiz içme suyu kaynağı olarak bizlere hayat verecek. Yine söz konusu baraj çevresinde gerekli tüm çevre yollarını da yapacağız”

KAVUKKAVLA BAĞLANTI YOLU SORUNU:

Alaplı ilçemize bağlı Kasımlı Köyü Kavuk Kavla Mevkii’ndeki karayolu bağlantı sorununu da yine yapacağımız girişimlerle çözeceğiz.

MENDİREK- BALIKÇI BARINAĞI:

Mendirek ve Balıkçı Barınağı ile ilgili balıkçı esnafımızdan gelen talepleri karşılayacağız. Barınağın girişinde yaşanan giriş-çıkış sorunu ile Mendirek konusunda projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz.

ORMANLI VE YIĞILCA YOLU:

Alaplı İlçemiz ile Ormanlı Beldesi ve ayrıca Yığılca karayolunda sürücülerimiz ve vatandaşlarımızdan gelen yol talebini acilen karşılama adına tüm girişimlerde bulunacağız. Karayolları yetkilileri tarafından bu konudaki taleplerimizin kısa sürede geri dönüşü olacak şekilde olumlu neticelendireceklerini umuyorum.

ALAPLI GİRİŞİ İÇİN ÇALIŞMA:

Duble yollar kapsamında kapanan Alaplı Köprüsü girişini sağlamak için Karayolları Genel Müdürlüğündeki yetkililer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde girişin tekrardan açılabilmesi adına bir çalışma yapmalarını talep ettik, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bu hizmetlerin yanı sıra, geçmişte Alaplı’da şubesi bulunan Halk Bankası Alaplı şubesini tekrar Alaplı’ya getireceğiz.

KAVAKDERESİ ALAPLI’NIN OLACAK:

Alaplı’ya birkaç kilometre uzakta olmasına karşın, Ereğli ilçemize bağlı olan Kavak Deresi Mevkii’ni İncivez Köyü’ne bağlayarak Alaplı sınırlarına sokacağız.

EL SANATLARI ENSTİTÜSÜ KURACAĞIZ:

Yine Alaplı için en önemli projelerimizden biri el sanatları enstitüsü olacak. Bunu da halkımızın hizmetine en kısa sürede sunacağız.

ISLAH OSB VE ALAPLI OSB:

Alaplı’da sanayinin gelişmesi adına önemli aşamalar kaydedilen bu iki projemizi de gerçekleştirme adına tüm prosedürlerin hızlanması ve OSB’mizin dolması için çalışacağız. İşsizlik için hayati önemi bulunan bu konuda sorunlarımızı çözmek bizler için çok ama çok önemli.

YENİ OKULLAR YAPACAĞIZ:

İlçemizdeki okul ihtiyaçlarının farkındayız. Çatak Köyü’ne yapılan okul binamızın yanı sıra Alaplı Şahin Tepesi’nde süren okul inşaatlarına daha da yenilerini ekleyeceğiz. Nerede bir ihtiyaç varsa bunu çözeceğiz. Eğitimdeki fiziki yetersizliği aşarak, ilçede çiftli eğitimden tekli eğitim ve öğretime geçeceğiz.

çatUROĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz