ALAPLI HABERLERİ

FATİH ÇAKIR KANDİL MESAJI YAYINLADI

12 Haziran 2014
565 kez görüntülendi

FATİH ÇAKIR KANDİL MESAJI YAYINLADI

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı, mesajda şu ifadelere yer verildi.

On bir ayın sultanı, mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdecisi olan Berat Kandiline bir kez daha erişmenin heyecanını yaşıyoruz.

 

Berat Kandilinin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenâb-ı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir. İnsanımızın, kandil gibi manevi günler ve gecelerde hiç tanımadığı birisiyle bile paylaştığı sevinç, toplumsal birliğimizin manevi yönden en güçlü dinamiklerinden olmaktadır. Berat Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, gecenin karanlığından güneşin ışığına ulaşmamız gibi yeni bir sayfa, yeni bir heyecan, yeni bir umudu da beraberinde taşımaktadır. O yüzdendir ki, dinimiz bu mübarek gün ve geceleri dargınlıkların sona ermesi, aile, dostlar, tüm inananlarla o hazzın yaşanması için vesile kılmıştır. Berat gecesi de diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir.

 

Bu vesile ile tüm İslâm aleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz