ALAPLI HABERLERİ

FINDIK ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

21 Haziran 2016
855 kez görüntülendi

FINDIK ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, fındık üreticilerimizin elektrik borçlarından kaynaklanan borçları nedeniyle “fındık alan bazlı gelir desteği ödemlerine” Ziraat Bankası tarafından konulan blokenin kaldırıldığını söyledi.

Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri 17 sinden itibaren ödenmeye başlandı ancak, ilçe ziraat odaları başkanları fındık üreticilerimizin elektrik borçlarından dolayı Ziraat Bankası tarafından hesaplarına bloke konduğunu bildirdiler. Bunun üzerine konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş’e ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne ilettim onlar Ziraat Bankası ile görüşüp problemi çözeceklerini bildirdiler. Bunun üzerine ben Ziraat Bankası Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı, Destek Ödemeleri Daire Başkanı, Bölge Müdürü ve Ereğli Enerjisa Müdürü ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdim.

Ürün Gelir Desteği Ödemleri ile ilgili Bakanlar Kurulunun aldığı kararda çiftçilerimizin “Tarımsal Sulama Amaçlı Elektrik Borçlarının” tahsil edilmesi yönünde karar alınmasına rağmen Enerjisa üreticilerimizin cari aylara ait borçlarını da Ziraat Bankasına bildirdiği ve bloke koydurduğu anlaşılmıştır. Hâlbuki bizim bölgemizde tarımsal sulamaya dayalı olarak üretim yapılmamaktadır. Gerek Bakanlık, gerekse Ziraat Bankası yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde, bizim bölgemizde tarımsal sulamaya dayalı üretimin yapılmadığını ve Enerjisa’nın yaptığı uygulamanın yanlış olduğunu belirttik. Kaldı ki bu uygulamanın yanlış olduğu da apaçık ortadaydı.

Ziraat Bankası Destek Ödemeleri Daire Başkanı arayarak bu gün itibariyle yanlışlığın giderildiğini, blokelerin kaldırıldığını ve fındık üreticilerimizin paralarını çekebileceklerini ifade ettiler.

Konu çözülmüş olup fındık üreticilerimiz paralarını rahatlıkla alabilirler. Bu konunun çözümünde gayret gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum.”

çaturoğluuu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz