ALAPLI HABERLERİ

FINDIK HIRSIZLARINA DİKKAT 5 ÇUVAL FINDIK ÇALDILAR

13 Eylül 2014
628 kez görüntülendi

FINDIK HIRSIZLARINA DİKKAT 5 ÇUVAL FINDIK ÇALDILAR

Alaplı Aşağı Doğancılar Köyü Tekke mahallesinden 5 çuval fındık çalındı.

Tekke mahallesinden iki gün önce 5 çuval fındık çalındı.Bu yıl fındık üretiminin az olması fiyatının yüksek olması fındık hırsızlarının çoğalmasına yol açtı.

Köylerde boş fındık alanların araçlarla dolaşması şüphelerin bu kişiler üzerine yoğunlaşmasına sebep oluyor.

Köylüler her gün araçlarla köylerimize  boş fındık alıcısı onlarca kişi geliyor. Bu kişiler ticaret yapıyoruz diye köyleri gezerken uygun evleri tespit ediyorlar.

Hırsızlık gündüz olmuyor gece oluyor.Daha önceleri köylerimizde böyle hırsızlık olayları görülmüyordu.

Alaplı İlçe Jandarma ekipleri hırsızlık olaylarını titizlikle takip ediyor. Fındık hasadı başlamadan bildiri dağıtarak hırsızlığa karşı köylüleri uyarmıştı.

İlçe Jandarma görevlileri köylerde dolaşan şüpheli kişilerin 156 Jandarma hattına bildirilmesi istendi.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verilen bildirileri köylülere dağıttıklarını anlatan  Çamlıbel Köyü muhtarı Mithat Mandacı, “ İlçemizde bul yıl fındık fazla olduğu için fındık almak için dışarıdan çok insan geliyor. Birkaç köyde yaşanan fındık hırsızlık olaylarını ardından jandarma Muhtarlara köylülere dağıtılmak üzere bildiri dağıttı. Bu bildiride, Şüpheli yabancı tanımadığını şahsı gördüğünüzde eşkalini detaylı olarak alınız. Ayrıca şüpheli araç görüldüğünde plakası, rengi ve modelini alarak jandarma ekiplerine bildirilmesi isteniyor. Köylülerimiz bu konularda bilgilendiriyoruz.” Diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz