ALAPLI HABERLERİ

FINDIK HIRSIZLARINA DİKKAT

19 Ağustos 2014
658 kez görüntülendi

FINDIK HIRSIZLARINA DİKKAT

 

Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı, son günlerde köylerde artan fındık hırsızlığı olayları nedeniyle köylerde muhtarlar aracılığı vatandaşlara bildiri dağıttı.

52 Köy muhtarına dağıtılan 8 maddelik bildirilerde, Sahte para ile fındık alışverişi ihtimaline karşın dikkatli olunması ve tek başına alışveriş yapılması köy muhtarın ya da azasının alışveriş bulunmasının özen gösterilmesi isteniyor.

Alaplı Çamlıbel Köyü Muhtarı Mitat Mandacı, e yaptığı açıklamada, bazı köylerde fındık hırsızlığı olayları yaşandığını duyduklarını söyledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verilen bildirileri köylülere dağıttıklarını anlatan Mandacı, “ İlçemizde bul yıl fındık fazla olduğu için fındık almak için dışarıdan çok insan geliyor. Birkaç köyde yaşanan fındık hırsızlık olaylarını ardından jandarma Muhtarlara köylülere dağıtılmak üzere bildiri dağıttı. Bu bildiride, Şüpheli yabancı tanımadığını şahsı gördüğünüzde eşkalini detaylı olarak alınız. Ayrıca şüpheli araç görüldüğünde plakası, rengi ve modelini alarak jandarma ekiplerine bildirilmesi isteniyor. Köylülerimiz bu konularda bilgilendiriyoruz.” Diye konuştu.

Kasımlı Köyü Muhtarı Muhittin Çağlayan ise, köyde 3 evde fındık hırsızlığı olduğunu belirterek durumu İlçe Jandarma ekiplerine bildirdiklerini belirtti.

İlçe Jandarma ekipleri de köy köy dolaşarak köylerde herhangi bir olumsuzluk olmaması için çaba gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz