ALAPLI HABERLERİ

FINDIK İŞÇİLERİ HER YERE ÇADIR KURAMAYACAK

30 Temmuz 2015
646 kez görüntülendi

FINDIK İŞÇİLERİ HER YERE ÇADIR KURAMAYACAK

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı’ya fındık toplamak için Güney ve Doğu Anadolu ilerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çay ve dere kenarlarında barınmalarına izin vermediklerini bildirdi.

Çağlar, yaptığı açıklamada, Mevsimlik işçi çalıştıracak köylerin muhtarlık aracılığı ile Kaymakamlığa dilekçe ile başvurması gerektiğini söyledi.

Mevsimlik işçilerin Alaplı’ya gelmeye başladığını ifade eden Çağlar, şöyle konuştu:

“Her yıl Güney ve Doğu Anadolu illerinde İlçemize gelerek fındık toplayan mevsimlik tarım işçilerini çay ve dere kenarlarında barınmalarına kesimlikle izin vermiyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanan sel olaylarında birçok tarım işçisi mağdur olmuştu. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için bir takım tedbirler alıyoruz. Alaplı çayı kenarına çadır kuran 12 tarım işçisine ceza işlemi uyguladık. Fındık işçisi çalıştırmak isteyen köylerin muhtarlıklar aracılığı ile Kaymakamlığımıza başvurarak köylerinde uygun görülen yerlerde barınmaları sağlanabilir. İşçilerin toplu olarak barınmalarını sağlamak için duble yol çalışmaları kapsamında Limak firmasının şantiyesi olan bölgeyi mevsimlik işçilerin konaklaması için tahsis etmeyi çalışıyoruz. Bahçesinde işçi çalıştırmak isteyen fındık üreticileri araçlarıyla giderek oradan işçi alabilecekler. Böyle bir çalışmamız var.  Güvenlik konusunda İlçe Jandarma komutanlığımız tüm önlemlerini alıyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de bir takım çalışmaları var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz