ALAPLI HABERLERİ

FINDIK SİGORTASI YAPTIRDINIZ MI…….

15 Ocak 2015
884 kez görüntülendi

FINDIK SİGORTASI YAPTIRDINIZ MI…….

Alaplı Fındık Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Mesut Bozkurt fındık üreticilerinin fındık bahçelerini tarım sigortası yaptırmaya davet etti.

 

Tarım Sigortası Poliçe Priminin yarısı devlet tarafından karşılanıyor.

 

Kooperatif Müdürünün yaptığı açıklamaya göre Ocak Ayı içerisinde başlanan Fındıkta Tarım Sigortası uygulamasının   5 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini belirtilerek, Fındık bahçeleri için tarım sigortası yaptıracak kişilerin İlçe Tarım müdürlüğüne giderek 2015 yılı ÇKS belgelerini güncelleştirmelerinin yeterli olacağını  daha sonra istedikleri sigorta kuruluşlarından birinde fındık bahçelerini tarım sigortası kapsamına alabileceklerini söyledi.

 

Tarım Sigorta poliçelerinde don, teminatının başlangıcının karanfil tomurcuklarının pulcuklarından ayrılıp ilk yaprakçıklar görülmeye başladıktan sonra başladığını Dolu, Fırtına,  Hortum, Heyelan ve yangın teminatının başlangıcının Çotanaktaki danelerin en az %90 nın mercimek iriliğine geldikten sonra başladığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

 

Olası, don, dolu, fırtına olaylarında fındıkta büyük ürün kaybı olabileceğini belirterek fındık üreticilerinin mağdur olmaması için mutlaka devlet destekli tarım sigortası ile ürünlerini güvence altına almaları gerektiğini  Fiskobirlik olarak bu konuda üreticilerimize yardımcı olmaya hazırız dedi.

 

TARIM SİGORTASI KAPSAMINDA VERİLEN TEMİNATLAR

 

Dolu,Yangın,Fırtına,Hortum,Heyalan,Sel,Deprem, olaylarında fındık zarar gördüğü takdirde teminat kapsamı içine girmektedir.Ayrıca Don teminatı da isteğe bağlı olarak sigorta kapsamı içine  alınmaktadır.

 

KİMLER TARIM SİGORTASI YAPTIRABİLİR?

 

ÇKS Çiftçi Kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticiler sigorta yaptırabilirler.

 

TARIM SİGORTASI YAPTIRMAK  NEDEN ÖNEMLİDİR.

 

Tarım Sigortası yaptırmayan kişiler 20.06.1997 tarih, ve 2090 sayılı Tabii Afetlerde Zarar gören çiftçilere yaptırılacak yardım hakkındaki kanunundan yararlanamazlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz