ALAPLI HABERLERİ

FINDIKLARI SULADI 6 TON ÜRÜN ALIYOR

8 Ağustos 2015
1.981 kez görüntülendi

FINDIKLARI SULADI 6 TON ÜRÜN ALIYOR

Alaplı ilçesine bağlı Kabalar Köyü’nün Dereli Mahallesi’nde yaşayan 88 yaşındaki Ali Yavuz, yağmurlama sistemiyle suladığı dokuz yüz  ocaklık fındık tarlasından 6 ton fındık alıyor.

Ali Yavuz, fındık tarlasındaki ürün kalitesini yükseltmek ve daha çok verim almak için dere yatağından motor vasıtasıyla 45 metre yükseklik ve 400 metre uzaklıktaki fındık tarlasını yağmurlama sistemiyle sulayarak verimi artırdığını söyledi.

Ali Yavuz’un fındık tarlasında 1962 yılında diktiği fındıklar hala verimli olarak fındık veriyor.

Aynı alanda daha önce mazotlu motorla sulama yaptığını ve maliyetin yüksek olduğunu belirten Yavuz, “2008 yılından itibaren bu bahçede sulama yapmaya başladım. Daha önce sulama yapmadan önce fındıklarım yanıyord
u.Dere yatağından motor vasıtasıyla 45 metre yükseklik ve 400 metre uzaklıktaki fındık tarlamı yağmurlama sistemiyle sulama sistemi kurdum. Kurduğum elektrikli sistem sayesinde hem maliyeti düşürdüm hem de kaliteyi yükselttim. Yaşamını fındık üretimine adamış biri olarak bu konuda dere yatağına yakın herkesi de sulama yapmaya davet ediyorum. Gelsinler benim tarlamı görsünler   Ben dokuz yüz  ocakla fındık tarlamda sulama yaptıktan sonra 5- 6  ton fındık alıyorum. Bu da bana yetiyor.” şeklinde konuştu.

ali yavuz

 

From ALİ YAVUZ UN FINDIK BAHÇESİNDE, posted by Mustafa Kanca on 8/04/2015 (30 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz