ALAPLI HABERLERİ

FINDIKTA DESTEKLEME DEVAM EDECEK

8 Ekim 2012
869 kez görüntülendi

FINDIKTA DESTEKLEME DEVAM EDECEK

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındıkta alan bazlı destekleme ödemelerinden 3 yılda 16 bin civarında çiftçinin faydalandığını bildirdi.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceği yöndeki açıklamalarının ilçede bulunan üreticileri sevindirdiğini söyledi.

Eker: Alan Bazlı Destekleme Devam Edecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker, fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceğini bildirdi.

Eker, ”Daha önce fındıkta destekleme dekar başına 150 liraydı, rakam üzerinde şu anda çalışıyoruz ama daha önce verdiğimiz rakamın altında olmayacak” dedi.

Fındıkta destekleme ödemelerine ilişkin bir soru üzerine, fındıkta alan bazlı destekleme ödemesini 3 yıl arka arkaya verdiklerini en son bu yıl da 2011’e ait olan ödemeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fındıkta tekrar alan bazlı destekleme ödemesi yapmaya karar verdiklerini belirten Eker, şunları kaydetti:

”Bu desteklemeyi devam ettireceğiz, bu bir yıl mı üç yıl mı şu anda Bakanlar Kurulu’nda gündeminde. Bizim Bakanlık olarak önerilerimiz var, o önerilerimizi Bakanlar Kurulu, Ekonomik Koordinasyonu Kurulu ile de paylaştık ama her halükarda bir alan bazlı destekleme uygulaması fındık üreticisine devam edecek. Daha önce rakam yani 150 liraydı dekar başına şu anda bir çalışma yapıyoruz, rakam üzerinde çalışıyoruz ama daha önce verdiğimiz rakamın altında olmayacak.”

Fındığın Alaplı’da önemli bir geçim kaynağı olduğunu anlatan Türkoğlu,

“Bazlı fındık destekleme ödemelerinden 3 yılda 16 bin civarında çiftçimiz faydalandı. Bu desteğin devam edeceğinin açıklanması üreticilerimiz sevindirdi. 165 bin dekar alan için 3 yılda ilçemize giren para yaklaşık 35-40 milyon liradır” diye konuştu.

FINDIKTA DESTEKLEME DEVAM EDECEK Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz