ALAPLI HABERLERİ

FINDIKTA HASAT BAYRAMI YAPILDI

7 Ağustos 2013
673 kez görüntülendi

FINDIKTA HASAT BAYRAMI YAPILDI

Zonguldak’ta ilk defa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Alaplı Ziraat Odası tarafından “Fındık hasat Bayramı” düzenlendi.

Alaplı Çiçekli Köyünde Ziraat Odası tarafından örnek bahçe ilan edilen tarlada yapılan hasat bayramında konuşan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Zonguldak’ta ilk defa fındık hasat bayramını kutladıklarını söyledi. Bundan sonraki yıllarda geniş kapsamlı hasat bayramı düzenleyeceklerini ifade eden Türkoğlu, “İl Tarım Müdürümüz Zonguldak ta bize hep ilkleri yaşatılıyor. ÇATAK Projesini gerçekleştirdi şimdi de fındık hasat bayramını gerçekleştiriyor. Bizler İl Müdürümüze sonsuz teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda hasat bayramını daha geniş kapsamlı yapmayı planlıyoruz.”diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Necmi Çelik,2012 yılında alan bazlı fındık destekleme ödemelerinde Alaplı’ya 12 milyon lira para girdiğini belirtti. Alaplı ve Ereğlide 21 bin ton fındık rekoltesi gerçekleştiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu;

“Bildiğimiz gibi fındığın dünyaya yüzde 75’ini biz karşılıyoruz. O yüzden fındık ülkemizde anımsanmayacak bir önem sahiptir. Zonguldak ‘ta özelikle Ereğli ve Alaplı’da fındık üretimi 21 bin ton rekolte gerçekleşiyor. Madem bu kadar yüksek rekolte var neden fındık hasadı bayramı düzenlemeyelim dedik ve bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz.2009 yılında 3 yıllığına başlanan alan bazlı fındık destekleme paraları 2012 yılından itibaren 3 yıl daha uzatıldı. 2012 yılında Alaplı ya 12 milyon lira desteklemeden para girdi. Çok anımsanmayacak şekilde üretime destek veriyoruz. Hasat bayramını üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ise, İlçenin en büyük geçim kaynağının fındık olduğunu ifade ederek, “İlçemizde çalışanların ve emeklilerin dışında en büyük geçim kaynağı fındık. Bu noktada fındık hasadı bayramı olması çok anlamlıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Atalarımızdan geçmişten aldığımız bu bağları bahçeleri geleceğe emanet edeceğiz. Onlara virane değil de bakımlı ve çiftçilik ruhunu devam ettiği bir anlayışla bu emaneti devam etmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Arslan, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, fındık bahçesinde sembolik olarak fındık toplayarak ilk hasadını başlattılar.


“foto: cem sürmeneli
———- Her Hakkı Saklıdır————“

ALBUM ADI ALAPLI FINDIK HASAT BAYRAMI KAYMAKAM FINDIK TOPLADI, Fotograf Mustafa Kanca on 8/06/2013 (33 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz