ALAPLI HABERLERİ

FINDIKTA TEHLİKELİ GÜNLER

4 Nisan 2015
661 kez görüntülendi

FINDIKTA TEHLİKELİ  GÜNLER

Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar yaptığı açıklamada, Giresun iç kesimlerine dün gece yağan karın fındık üreticisini tedirgin ettiğini söyledi.

Uçar, fındığın önceki günlerde yeşerdiğini, yağan karın dona çekmesi durumunda önemli zararlar oluşabileceğine dikkat çekti. 2014 yılında yaşanan zirai don olayının bu yıl yaşanabilecek doğal afetlere karşı uyarıcı olduğunu kaydeden Uçar “Geçen yıl kış ayının bitme noktasında 29-30 Mart gecesi zirai don ile karşı karşıya kalmıştık. Yaşanan zirai don sonrası üreticilerimizin yüzde 95’i zarar gördü. Bu zarar neticesinde de sigorta yaptıran üreticilerimiz zararının bir bölümünü karşılamaya çalıştı. Kar yağması ile birlikte duyarlı, sağduyulu üreticilerimiz sigortalarını yaptırdı. Kar yağmadan önce Giresun ve genelinde hava şartları iyi gitmiş, buna bağlı olarak da fındıkta yeşerme meydana gelmişti. Nisan ayının ilk haftası yağan kar Giresun genelinde olduğu gibi Espiye ilçemizde de fındık üreticilerini tedirgin etti” dedi.
Nisan karının yağmasının ardından Giresun’un iç kesimlerinde 600-650 rakımlı köylerde bu gece don yaşanması fındıkta yeni sezon öncesi yörede rekoltenin düşmesi anlamına geliyor. Giresun’un iç kesimlerine yağan Nisan karı üreticiyi tedirgin etti.

Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar yaptığı açıklamada, Giresun iç kesimlerine dün gece yağan karın fındık üreticisini tedirgin ettiğini söyledi. Uçar, fındığın önceki günlerde yeşerdiğini, yağan karın dona çekmesi durumunda önemli zararlar oluşabileceğine dikkat çekti. 2014 yılında yaşanan zirai don olayının bu yıl yaşanabilecek doğal afetlere karşı uyarıcı olduğunu kaydeden Uçar “Geçen yıl kış ayının bitme noktasında 29-30 Mart gecesi zirai don ile karşı karşıya kalmıştık. Yaşanan zirai don sonrası üreticilerimizin yüzde 95’i zarar gördü. Bu zarar neticesinde de sigorta yaptıran üreticilerimiz zararının bir bölümünü karşılamaya çalıştı. Kar yağması ile birlikte duyarlı, sağduyulu üreticilerimiz sigortalarını yaptırdı. Kar yağmadan önce Giresun ve genelinde hava şartları iyi gitmiş, buna bağlı olarak da fındıkta yeşerme meydana gelmişti. Nisan ayının ilk haftası yağan kar Giresun genelinde olduğu gibi Espiye ilçemizde de fındık üreticilerini tedirgin etti” dedi.
Nisan karının yağmasının ardından Giresun’un iç kesimlerinde 600-650 rakımlı köylerde bu gece don yaşanması fındıkta yeni sezon öncesi yörede rekoltenin düşmesi anlamına geliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz