ALAPLI HABERLERİ

GAZETECİLER DOĞU KARADENİZİ GEZDİ

10 Temmuz 2018
928 kez görüntülendi

GAZETECİLER DOĞU KARADENİZİ GEZDİ

Alaplı Gazeteciler Derneği üyeleri ile birlikte Doğu Karadeniz bölgesine sosyal ve kültürel amaçlı gezi düzenledi.


Alaplı Gazeteciler Derneği üyeleri ile birlikte Doğu Karadeniz bölgesine sosyal ve kültürel amaçlı gezi düzenledi. Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Çanakkale’ye gezi düzenleyen Gazeteciler Derneği bu yılki rotası, 5 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arasında Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve Amasya’ydı. Dernek Başkanı İbrahim Doğan Bostancı öncülüğünde düzenlenen geziye, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Mudanya, Cahit Akman, Mustafa Kanca, Hasan Haşıl, Erdoğan Kutlu, Yasin Ören, dernek Üyeleri, Tacettin Demircan, Göksel Gümüştekin ve Kaan Bostancı’da katıldı. Dernek üyeleri, 4 gün boyunca, Trabzon Sümela Manastırını, Trabzon Atatürk Köşk Müzesini, Amasya Kalesini gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ordu Düzoba yaylasında düzenlenen Yaz şenliklerine de Erçal Fındık Sahibi İsmet Erçal’ın daveti üzerine katılan heyet ardından Ordu’da teleferik’e binerek, hem stres attı, hem de Ordu’nun doyumsuz manzarasını seyretti.
SÜMELA MANASTIRI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Heyetin Trabzon Gezisinde rehber olarak aslen Trabzon Vakfıkebir’li olan CHP’li Alaplı Eski Meclis Üyesi Hasan Demir eşlik etti. Trabzon’da bulunan Sümela Manastırının zor coğrafi şartlar altında halen ayakta kalmasına hayran kalan üyeler, ardından Atatürk’ün Trabzon’da bulunan Köşk ve Müzesini de gezerek, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yaşanan anılara tanıklık ettiler. Şehzadeler Şehri Amasya’da da dolu dolu bir program icra eden Gazeteciler burada, hayatı filmlere konu olan Ferhat ile Şirin’in sahilde bulunan heykelini inceledi, Amasya Kalesinin doyumsuz manzarasında surları ve eserleri yerinde gördü.
YAYLA’YA ÇIKTILAR
Artvin Hopa başta olmak üzere, Trabzon, Giresun, Ordu ve Amasya illerini gezen Gazeteciler, Doğu Karadeniz Bölgesinin güzelliklerine hayran kaldı. Gezinin son gününü Ordu ili Kumru İlçesi Düzoba Yaylasında düzenlenen şenliklerine ayıran heyet, burada Gerçekleştirilen yayla pehlivan güreşlerini izledi, panayır havasındaki yaylada oksijen depoladı.
DAYANIŞMA VE KAYNAŞMAYI SAĞLADIK
Geziyi değerlendiren Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, gezinin gerçekleşmesinde büyük katkıları bulunan Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu’nun yanı sıra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Erçal Fındık Sahibi İsmet Erçal’a teşekkür ederek, “ Örgütsüz hiçbir başarı sağlanmaz düşüncesiyle faaliyetlerini sürdürdüğümüz derneğimiz bu yıl Doğu Karadeniz’e kültürel ve Sosyal bir gezi düzenledi. Üyelerimizin ufkunu genişletmek ve yeni yerler öğrenmelerini sağlama adına ortaya koyduğumuz çabaların bir neticesi olarak, 4 günlük gezimizi tamamladık. Doğru Karadeniz gerek coğrafi olarak, gerekse iklim olarak güzel bir bölgemiz. Üyelerimizle dayanışma ve kaynaşmayı sağlama birlik ve beraberliği tesis etme adına faydalı oldu. Bu gezimize katkı sağlayan başta Kaymakamımız Eskioğlu olmak üzere, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Adem Sevim, AK Parti Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, Alaplı Erginler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ergin, CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi Avukat Hakan Uysal, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Alaplı Yörem Pide Sahibi Gökhan Güney, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Alaplı Dilan Eczanesi Sahibi Muharrem Yazıcıoğlu, Erçal Sahibi İsmet Erçal, Ali Uysal, Hikmet Ulukaya ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz