ALAPLI HABERLERİ

GAZETECİLERDEN BAYRAK HASSASİYETİ

24 Ağustos 2015
713 kez görüntülendi

GAZETECİLERDEN BAYRAK HASSASİYETİ

 

Alaplı İlçesi’nde yeni yapılan Atatürk anıtı önünde bulunan yıpranmış Türk bayraklarını yenisini ile değiştirmekte tek başına zorlanan Zabıta görevlisinin imdadına basın mensupları yetişti. Gazetecilerin, zabıta görevlisi ile birlikte ipte bulunan demire taktıkları bayrağı göndere çekme çabaları, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

bayrak1

Alaplı Belediyesinin uzun uğraşlar sonrasında tamamladığı Atatürk parkı içesinde bulunan anıtın önündeki 4 adet Türk bayrağının yerine yenisinin takılması esnasında, Şehit cenazelerin ocakları söndürdüğü ve yürek dağlayarak bayrağa karşı hassasiyetinin arttığı bu günlerde gazetecilerin gösterdiği duyarlılık görülmeye değerdi.

Direklerde bulunan yıpranmış  4 bayrağı önce indirip, sonra yenilerini tek başına takmaya çalışan Zabıta Görevlisi Murat Uysal’’ın bir haber için anıt bölgesinde bulunan Önder Gazetesi ve Anadolu Ajansı Alaplı Temsilcisi Cem Sürmenli ile Sınır Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve aynı zamanda Belediye Basın Bürosu danışmanlarından Erdoğan Kutlu, zorlandığını görerek, kayıtsız kalmadı.

Zabıta Görevlisi Uysal’ın ipte bulunan demire takmaya çalıştığı ay yıldızlı bayrağı takmasına yardımcı olan ve Sürmeneli ve Kutlu, ardından bayrağı birlikte göndere çekerek, örnek bir davranış ortaya koydular.

Türk Bayrağını basın mensuplarının özenle yenisini değiştirmek için gösterdikleri çaba, çevrede olayı fark eden vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz