ALAPLI HABERLERİ

GIDA VE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLİDİ

25 Aralık 2012
550 kez görüntülendi

GIDA VE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLİDİ

Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliği ile fırın, pastane ve çalışanlarına yönelik hijyen eğitimi ikinci günde devam etti.

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Alaplı ilçe Müdürlüğü ile Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliği ile ilçedeki fırın, pastane,  bakkal, market, büfe ve tekel bayi gibi ekmek satan işyerlerinde çalışan personele hijyen eğitimi verildi.

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde verilen eğitimin ardından gazetecilere açıklama yapan, Alaplı esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman  birinci gün yapılan eğitimden sonra ikinci günde esnaflarımıza aynı eğitim verildi.

Esnafımıza hijyen konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında verilen eğitimin ardından yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan katılımcılara, 5 yıl süre ile geçerli olacak  “Hijyen Eğitimi Belgesi” verileceği bildirildi

Eğitimlere iki günde yaklaşık 130 esnafımız katıldı.Esnaflarımız eğitim olayına duyarlı davrandı

Alaplı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman da eğitime katılan esnaflara teşekkür ettiğini bildirdi.

ALBUM ADI ESNAFLARA HİJYEN EĞİTİMİ, Fotograf Mustafa Kanca on 12/24/2012 (23 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz