ALAPLI HABERLERİ

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER EĞİTİMİ BAŞLIYOR

23 Mart 2013
565 kez görüntülendi

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, gönüllü itfaiyecilere yönelik eğitimlerin pazartesi günü başlayacağını bildirdi.

Alaplı Belediye Meclisi Salonu’nda gönüllü itfaiyecilerle bir araya gelen Taşkın, yaptığı konuşmada, eğitimlerin 32 saat süreceğini söyledi.

Taşkın, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Bununla ilgili kararın Meclis’ten çıktığını belirten Taşkın, bu konuda sıkıntı olmadığı gibi binalarını da kursa uygun hale getirdiklerini söyledi. Taşkın, şöyle dedi:

“Dersliğimiz, projeksiyon cihazımız, ses sistemimiz gibi cihazları yerleştirdikten sonra çalışmalara başlayacağız. İtfaiye binamız bu anlamda uygun hale gelene kadar, eski Tansaş üzeri dediğimiz eğitim salonumuzda çalışmalara devam edeceğiz. Bize başvuran kişilerle gruplar halinde eğitimler başlamış durumda. Bu çalışmaların duyurusunu basın aracılığıyla yaptık. Halk otobüslerine, okullara ve çarşı merkezinde broşür dağıtacağız ve afişler asacağız.

Eğitim için müracaat eden 150 kişinin yüzde 90’ını gençlerin oluşturduğunu ifade eden Taşkın, katılımcılara sertifika vereceklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz