ALAPLI HABERLERİ

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİN EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR..

29 Mayıs 2013
553 kez görüntülendi

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİN EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR..

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik kurslarında kursiyerler yükseklik korkularını uygulamalı eğitimlerle yeniyor.

Gönüllü itfaiyeci Kevser Yaman, yaptığı açıklamada, Gönüllü itfaiyecik eğitimlerini keyifli geçtiğini belirterek, yükseklik korkusunu uygulamalı eğitimler sayesinde yendiğini söyledi.
Hep itfaiyeci olmak istediğini ifade eden Yaman, “2 ay önce okulumuza itfaiyeciler tatbikat için gelmişti. Gönüllü itfaiyecilik kursları başlanacağı söylenmişti. Bende itfaiyeciği çok sevdiğim için katıldı. Eğitimler gayet güzel ve keyifli gidiyor. Benim ve birçok arkadaşımın yükseklik korkumuz vardı. Ancak uygulamalı eğitimlerde 20- 30 metrelik binalardan aşağıya indikçe korkumuzu yendik.2 ayda neredeyse bir itfaiyeci kadar bilgi sahibi olduk.”diye konuştu.
İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ise, teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitimlere başladıklarını belirterek, “Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak bölgemizde başlatmış olduğum gönüllü itfaiyecilik çalışmaları uygulamalı eğitim aşamasıyla devam etmekte biz ilk önce gönlü itfaiyeci arkadaşlarımıza vatandaşlarımıza, öğrencilerimize bize katılım sağlayan insanlara ilk önce teorik eğitim verdik. Yangın, kurtarma, trafik kazası, ilkyardım, afet, deprem ile ilgi teorik uygulamalara başladık. Buraya gelen gönüllü itfaiyecilerin yükseklik korkusu vardı. Bu eğitimler sayesinde bu korkularını yendi.”
Muhabir: Cem Sürmeneli

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz