ALAPLI HABERLERİ

GÖRMESİ İÇİN BİYONİK GÖZE İHTİYACI VAR

11 Aralık 2015
769 kez görüntülendi

GÖRMESİ İÇİN BİYONİK GÖZE İHTİYACI VAR

Alaplı ilçesinde yaşayan görme engelli Mehmet Er, (50) yeniden görebilmek için yardım bekliyor.


Alaplı ilçesi Çamcılar köyünde yaşayan görme engelli Mehmet Er’in biyonik göze ihtiyacı var. Doğuştan tavukkarası gece körlüğü hastalığına yakalanarak görme yeteneğini kaybeden Er, maddi durumun iyi olmadığını, biyonik göz taktırmak için 150 bin dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yardım için başvurduğunu anlatan Er, “Biyonik göz SSK kapsamında olmadığı için çok pahalı. Benim gibi böyle birçok hasta var. Devletimizin bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.
Görmediği için hiçbir iş yapamadığını ifade eden Er, “Doğuştan halk dilinde tavukkarası, gece körlüğü hastalığım var. Söz konusu hastalığımdan dolayı hiçbir yerde çalışamadım. Günlük kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Hastalığımla ilgi birçok doktora gittim. Bana biyonik göz takılması gerektiğini söylediler. Biyonik göz taktırmanın da 150 bin dolar olduğunu söylediler. Benim de durumu iyi olmadığı için taktıramadım. Son çare olarak TBMM’ye durumla ilgi mektup yazdım. Biyonik gözün SSK kapsamına alınmasını istedim. Benim gibi bu durumda olan birçok hasta var. Tekrar görebilmek için devletimizden yardım bekliyorum” ifadelerini kaydetti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz