ALAPLI HABERLERİ

GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

24 Temmuz 2015
715 kez görüntülendi

GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki terör saldırısında şehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın cenazesi, memleketi Zonguldak’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

POLİS EKİPLERİ İKNA ETTİ

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan Aydın’ın cenazesi, Yayla Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü.  Eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, iki ay önce evlendiği eşinin çantasını incelediği sırada bir şarjör ile kelepçe buldu. Bunları vermek istemeyen Vu Yhuy Tuanvi Aydın’ı polis ekipleri güçlükle ikna etti. Acılı kadın, çantada eşinin kullandığı düdüğü öpmesinin ardından kolyesine takarak boynuna astı. Ailenin taziyeleri kabul etmesinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu, helallik alındı.

CENAZEYE KATILIM YÜKSEK OLDU

Daha sonra Aydın’ın cenazesi, Acılık Hazreti Ali Camisi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Tansu Aydın’ın naaşı, Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi. Cenaze törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, İl Emniyet Müdür Osman Ak, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkanları, askeri ve emniyet personelinin yanı sıra vatandaşlar ve yakınları katıldı.  Aydın’ın, Vu Yhuy Tuanvi Aydın ile iki ay önce evlendikleri öğrenildi.

BAKANDAN TAZİYE ZİYARETİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki terör saldırısında şehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın ailesine taziye dileklerini iletti. Acılık Hazreti Ali Camisi’nde kılınan cenaze namazına katılan Canikli, daha sonra Vali Ali Kaban’la Asri Mezarlık’a gelerek, şehidin babası Fikret ve annesi Ulviye ile eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın’a başsağlığı diledi. Mezarda dua eden Canikli, şehidin annesine “Ne mutlu ki size böyle kahramanların anne ve babasısınız” dedi. Şehidin eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, “Lütfen gitme” diye ağıt yakmasının ardından sinir krizi geçirdi.  Bu arada, cenaze töreninin ardından yaklaşık 100 kişilik grup, HDP’nin Gazipaşa Caddesi’ndeki eski seçim bürosunun önüne geldi. Polis, grubun geçişine izin vermedi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN GÖZYAŞLARI

Zonguldak’ta göreve geldiği günden bu yana hem babacan tavırları hem de halk ile iyi diyalog kuran İl Emniyet Müdürü Osman Ak, cenazenin Zonguldak’a gelişinden son yolculuğuna kadar tüm çalışmaları ve organizasyonları bizzat kendisi takip etti. Şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı ve fotoğraflarını aileye teslimi sırasında ise Emniyet Müdürü Ak gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazeye katılım ise oldukça yüksekti. Yoğunluk nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşandı, şehidin cenazesinin geçtiği her yerde vatandaşlar sokağa çıktı ya Türk Bayrağını salladı ya da arkasından dua okudu.

DSC_0234

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz