ALAPLI HABERLERİ

GÜBRE VE TOPRAK ANALİZ MÜRACATLARI BAŞLADI

3 Temmuz 2012
580 kez görüntülendi

GÜBRE VE TOPRAK ANALİZ MÜRACATLARI BAŞLADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz,2012 yılı mazot, gübre ve toprak analiz destekleme müracaatlarının başladığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Mazot Destekleme Tutarı dekar başına 4 Lira olduğunu ifade eden Yılmaz, “ ÇKS ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuarlarda 2012 yılı tarihli toprak analizi yaptırması zorunludur. Tek parsel halinde 50 dekarlık alandan az olan araziler için Toprak Analizi zorunluluğu olmayıp, toprak analizi yaptırmaları halinde dekar başına ekstra 2,50 TL Toprak Analizi Desteği alacaklardır. Çiftçilerimiz destekleme evraklarını İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden teslim alacaklardır. Destekleme miktarı hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları için Mazot Destekleme Tutarı dekar başına 4 Lira, Gübre Destekleme Tutarı dekar başına 5 Lira’dır.2012 yılı Destekleme Tebliği yayınlanmadan önce gerek Organik Tarım Desteklemesi için gerekse kredi çekmek için ÇKS kayıtlarını yaptıran çiftçilerimiz ise sadece Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteği Başvuru Dilekçelerini imzalamak üzere ilçe müdürlüğümüze bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz