ALAPLI HABERLERİ

GÜLEN ÇOCUK ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

29 Temmuz 2012
668 kez görüntülendi

GÜLEN ÇOCUK ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Alaplı’da fındık Üreticileri Bilgilendirildi

Giresıun  Ziraat Odası Başkanlığı ile Noor  Fındık koordinatörlüğünde yürütülen “Çocuklar Geleceğimizdir, Gülen Çocuk Projesi” kapsamında, Alaplı ilçesindeki üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı Yamanlar otelde yapılan toplantıya Alaplı kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Pospıyık, Alaplı ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve fındık üreticileri katıldı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Proje koordinatörü  Özer Akbaşlı, Alaplı Yamanlar Oteli  Salonu’ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, Noor Fındık sponsorluğuyla yürüttükleri proje ile 16 yaşından küçük çocukların fındık bahçelerinde çalıştırılmasının önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.

Akbaşlı, 16 yaşın altında çocuk işçi çalıştırmanın vicdani bir sorun olmasının yanı sıra ulusal ve uluslararası bir sorun olduğunu belirterek,

“Projemizin önemli ayakları var. Bunlardan birincisi radyo ve televizyonlara verilecek reklamlar ve gazete ilanlarıyla kamuoyunu bilinçlendirmektir. Projenin ikinci ayağında ise içinde ulusal ve uluslararası sözleşme ile kanunların yer aldığı 3 bin adet broşür bastırdık. Bu broşürleri çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm kesimlere dağıtarak konumuzu onlara anlatmaya çalışacağız” dedi.

Fındık Üreticileri Birliği’ne kayıtlı 75 üreticinin projenin tüm detaylarına sahip olarak projeyi ulaşabilecekleri herkese anlatmasının oldukça önemli olduğuna değinen Akbaşlı, şöyle konuştu:

“Proje kapsamında çiftçileri fındık bahçelerinde ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde çiftçilerimizin bahçelerinde 16 yaşından küçük çocuk çalıştırıp çalıştırılmadığını tespit edip çocuk işçi çalıştırmayan bahçelere “Gülen Çocuk” bayrağı dikeceğiz. Ayrıca bu bahçelere “Bizim Bahçede Çocuklar Çalışmıyor” yazılı dövizler asacağız. Projenin son ayağında ise çiftçilerin 16 yaşından küçük çocuklarını iki günlük izci kampına alacağız. Böylece ürettiğimiz fındıkta çocukların emeği olmadığını göstereceğiz. Türkiye’de ilk defa çocukların emeği olmadan üretilmiş bir fındık ortaya çıkaracağız. Bu durum gelecekte çok önemli olacak. ”

Alaplı Yamanlar Oteli”

, ( )




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz