ALAPLI HABERLERİ

GÜMELİ BARAJ PROJESİNE BAŞLANDI

23 Ekim 2015
1.246 kez görüntülendi

GÜMELİ BARAJ PROJESİNE BAŞLANDI

Alaplı ilçesi Gümeli Beldesi Hasan Ballı Deresi üzerine gölet olarak planlanmasına karşın projede yapılan değişiklikler ile baraja dönüştürülen dev yatırıma yol çalışmaları ile resmen start verildi.


Beraberinde Alaplı İlçesi Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yol çalışmasının yapıldığı Hasan Ballı mevkiinde incelemelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 11 Milyon TL’ye mal olması planlanan proje ile ilgili yaptığı yol çalışması incelemesi sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2 YILDA BİTECEK.

Konuşmasında Alaplı’da 2011 yılında yatırım programına alınan ve 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen Hasan Ballı Baraj projesinin Alaplı ve köylerinin en az 50 yıllık su sorununu kökten çözeceğini kaydeden Çaturoğlu, proje sayesinde yılda 6 Milyon 860 Bin Metreküp su kaynağı sağlanacağını ifade etti.

DERE BOŞUNA AKMAYACAK

Hasan Ballı deresinin artık boşuna akmayacağının altını çizen Çaturoğlu şunları söyledi:

“Biz bu projenin 2010 yılında girişimine başlamıştık. 2011 yılında yatırım programına aldık. Proje ilk haliyle 20 köy ile şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmıştı. Biz bu projeye müdahale ettik ve projeyi Alaplı ilçesinin tüm köylerinin ve şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayacak şekilde proje üzerinde tadilat yaptık. Yapılan bu proje değişikliği ile gölet olarak planladığımız proje baraja dönüştü ve 45 metre gövde yüksekliği 6 milyon 860 Bin metre küp yılık içme suyu verecek şekilde programlandı. Bu proje Hasan Ballı deresinde iki derenin kesiştiği alan üzerine kurulacak. Haliyle barajın gövdesi su tutmaya başladığı zaman 2 km’lik eski yol suyun altına kalacak. O nedenle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hemen yol çalışmasına başladık. Burada 2 km yol yaptıktan sonra inşaata geçiyoruz isale ve diğer çalışmalar yapılacak. 11 Milyon TL’lik bu proje için yüklenici firmaya 2 yıl süre verildi, kendisi bu projeyi 2 yıl içinde tamamlayarak bizlere teslim edecek. Artık suyumuz boşa akmayacak. İçmeye suyu kaynağı olarak bizlere hayat verecek.”

17 KM’LİK ISLAH YAPILACAK

Alaplı Deresi ile Alaplı çayının deniz birleştiği 17 Km’lik mesafede de Devlet Su İşleri DSİ tarafından çalışma yapılacağını müjdeleyen Çaturoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Alaplı deresinin doğduğu yerden, denize döküldüğü yere kadar DSİ Kastamonu bölge müdürlüğü mastır plan yaptırıyor. Önümüzdeki günlerde hasan ballı, Bed deresi ve bir deremizde daha çalışma yapılacak.

Alaplı deresinin şehri yakın bölgesine geldiğimizde setler ve ufak ufak şelaleler oluşacak. Alaplı çayında eskiden beri hayal edilen içinde sandalların yüzdürülmesi ve Eskişehir Porsuk Çayı gibi olması sağlanacak. Yani Estetik proje sağlanacak. Etrafında mesire yerleri, yeme-içme alanları, tatlı su balıkçılığı yapılabilecek. Biz bu projeye tek yönlü değil, her yönüyle bakıyor ve önem veriyoruz”

SAYDAM, TEŞEKKÜR ETTİ

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’da yapılan proje için teşekkür ederek başladığı konuşmasına yol talebini iletti.

Saydam, “Bu projeyi yapanlara teşekkür ediyorum. Alaplı ve çevresinin 1000 belde bin gölet projesinin bir ayağı bu proje. Şu anda yapılan yol çalışması ile bu yol yayla eski yoluna bağlanacak Göletin çevresinden geçen yol olacak. Bizim talebimiz, beldenin içinden geçtikten sonra Doğan dere bölgesinde yol taraması yapılması. Bu yollarda yapılırsa vatandaşta bizde rahat ederiz. İnsanlara yaraları bir iş yapmış oluruz “ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz