ALAPLI HABERLERİ

GÜMELİ BELDESİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

22 Kasım 2013
691 kez görüntülendi

GÜMELİ BELDESİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

Alaplı’da Gümeli Belediyesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.


Gümeli Merkez cami önünde düzenlenen etkinlikte konuşan, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Muharrem ayı bir matem ve hüzün ayı olduğunu söyledi.
Ehlibeytlilerin çektikleri çileyi, ıstırabı direnişin sembolünü ve yassını yaşamak için aşure günü etkinliği düzenlediklerini ifade eden Saydam, şunları söyledi:
“Hz. Hüseyin, Hz. Hasan’ın ve 72 ehlibeytinin şehit edilişinin ayıdır. Hepimiz için bir madem yas ayıdır. Bizlerde onlar gibi düşünüp onlar gibi inançlı ve onurlu yaşayıp eline, diline sahip olup insanca ve onuruna yaşamaktır. Ve sonrada Allahın huzuruna Hz. Muhammet’in ve ehlibeytinin huzuruna alnı acık yüzü ak ve pak çıkmaktır. Tüm İslam aleminde yaşanan bu yası bizde Gümeli belediyesi olarak geleneksel hale getirip her yıl beldemizde ehlibeytlilerin çektikleri çileyi, ıstırabı direnişin sembolünü ve yassını aşure günü ile birlikte yaşayalım istedik. Merkezde temel kazısı başlanan Cem Evi inşaatını tamamladıktan sonra seneye aşure günü etkinliklerini burada düzenleyeceğiz.”

From GÜMELİ’DE AŞURE ETKİNLİĞİ, posted by Mustafa Kanca on 11/22/2013 (18 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



Konuşmaların ardından alevi dedesi tarafından duanın okunmasının ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Aşure etkinliğine Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam,CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun,CHP Alaplı Belediye Başkan aday adayı Nuri Tekin, CHP İlçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz