ALAPLI HABERLERİ

GÜMELİ BELDESİNDE HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ KUTLANDI

11 Mayıs 2014
559 kez görüntülendi

GÜMELİ BELDESİNDE HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ KUTLANDI

Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde Hıdırellez etkinliği düzenlendi.

Alaplı Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği Gümeli Belediyesi’nin destek verdiği geleneksel hıdırellez şenlikleri Gümeli merkezinde gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan hıdırellez şenliklerine  Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı  Gökhan Demirtaş  ve CHP Alaplı ilçe başkanı Hüseyin Tosun İl Genel Meclisi üyesi Serdar Akyol da  katıldı.

Belediye Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, Gümeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından sema gösterisi sunuldu.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Hıdırellez’in doğanın yeniden canlanması ve uyanışı olduğunu belirtti.

Gümeli’nin doğa harikası bir yer olduğunu vurgulayan Saydam, “Hıdırellez, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda coşku ve sevinçle kutlandı. Hıdırellez her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı, sevgi ve saygıyı anlatan bahar bayramıdır. Biz de bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Beldemiz yeşili, ormanı ve yaylalarıyla, kentimizin adeta cennetidir” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz