ALAPLI HABERLERİ

GÜMELİ BELEDİYESİNDE KAPANMA TEHLİKESİ

11 Ekim 2012
1.097 kez görüntülendi

GÜMELİ BELEDİYESİNDE KAPANMA TEHLİKESİ

Gümeli Belediyesinin 2011 yılı nüfusu 1986 kişi olduğu için kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Belediyeler Kanunu’nda, belediye kurulması için 5 bin nüfus şartı getirdiklerini ve 2 binin altında nüfusa sahip belediyelerin kapatılacağını açıklamasının ardından Zonguldak’ta nüfusu 2 binin altında olan belediyeler mahalleye dönüşecek.

Bu kararın ardından Gökçebey’de Hacımusa, Devrek’te Özbağı ve Eğerci, merkezde Sivriler, Ereğli’de Gökçeler, Gümeli ve Çaylıoğlu Belediyelerinin kapatılması gündemde.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ise şunları söyledi:

“Kapatılmaması için gereken çalışmaları yapacağız, ama biz TÜİK’ten nüfusumuzu göremiyoruz. Hükümet TÜİK’ten önümüzü kapattı. Nüfusumuzu göremediğimizden herhangi bir çalışma yapamıyoruz. Sayım yapıyoruz, ‘2 binin üzerine çıktık’ diyoruz. Yılbaşına geldiğimizde bir bakıyoruz bin 996, böyle bir şey olabilir mi? Hükümet kapatılması için elinden geleni yapıyor. Dışarıda yaşayan vatandaşlarımızı getirsem, Gümeli’nin 20 bin nüfusu olur. Nüfusumuzu yılbaşına kadar çoğaltmaya çalışacağız. Belediyeyi kapatırken düşünülmesi lazım, çünkü Gümeli, Zonguldak’ın en son noktası. Su sorunumuz var, kar yağdığında sorun yaşıyoruz. Özel İdare hizmeti en son bize getiriyor. Biz kendi imkanlarımızla sorunlarımıza çare buluyoruz, bunların düşünülmesi lazım.”

 

GÜMELİ BELEDİYESİNDE KAPANMA TEHLİKESİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz