ALAPLI HABERLERİ

GÜMELİ’DE BAL GİBİ FESTİVAL

5 Ağustos 2014
575 kez görüntülendi

GÜMELİ’DE BAL GİBİ FESTİVAL

Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde ”5. Bölüklü Yayla ve Bal Festivali” düzenlendi.

Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, festivalde yaptığı açıklamada, Gümeli balını tanıtmak ve yaylalarımızı insanların keşfetmeleri için her yıl bal festivali düzenlediklerini söyledi.

Gümeli’de organik bal üretimi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Tosun, “Vatandaşlarımızın Gümeli balını yaylalarda tatmaları için her yıl böyle bir organizasyon düzenliyoruz. Bundan sonraki yıllarda bal festivali daha coşkulu ve kalabalık geçeceğine inanıyorum. Şu an Alaplı’da organik tarımla ilgi çalışmalarımız başladı. Gümeli Beldemizde yaklaşık 100’e yakın çiftçimiz organik bal üretimine yapıyor.” Diye konuştu.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da Zonguldak’ın iç turizm genişletilmesi için Gümeli yaylaların çok öneli olduğunu söyledi.

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu festivalde, Türkiye’nin 105. tabiat anıtı olarak tescillenen ve koruma altına alınan Türkiye’nin en yaşlı ağaçları arasında gösterilen 1600 ve 1000 yaşındaki iki porsuk ağaçları vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz