ALAPLI HABERLERİ

GÜMELİ’DE KUZEYİN ERENLERİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

17 Mayıs 2016
887 kez görüntülendi

GÜMELİ’DE KUZEYİN ERENLERİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam 15 Mayıs 2016 günü gerçekleştirilen Hıdrellez Buluşmasını değerlendirdi.Bu yıl ilk defa uluslararası gerçekleştirilen ve Kuzeyin erenlerini bir araya getiren Başkan Saydam; büyük bir organizasyona imza attı.Hıdrellez Şenliklerini bu yıl daha kapsamlı yaptılarını ifade eden Saydam; “Gümeli Beldemizde her yıl Mayıs ayı içinde düzenlediğimiz  Hıdrellez Şenliklerinde Kuzeyin erenlerini Gümeli Beldesinde
buluşturduk. Karadeniz bölgesi Alevileri ve Güvenç Abdal Ocağı Kültür Ocağı’nın organize ettiği “İnanç Tarihsel ve inançsal açıdan Alevilik ve Bektaşilik inancı ve Güvenç Abdal Ocağı” konulu panel de yapıldı.”dedi.
Basın mensuplarına da göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Saydam; “Beldemiz kurulduğu günden bugüne yapmış olduğumuz etkinliklerin bir parçadıda budur. Bu sene bunu saha uluslararası boyuta taşıdık. Bulgaristan’dan ve yurdun dört bir yerinden gelen alevi topluluğu bir araya geldi. Aleviliği genelde yanlış düşünenler ve algılayanlar için bunu görsel olarak birlik ve beraberlik içinde bir arada olduk. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. İnşallah butür organizasyonlar devam edecek. Tabiki uluslararası şekilde devam etmesini o zamanın şartlarına göre değerlendireceğiz. İnşallah yine yayla ve bal şenliklerini devam etmek istiyoruz. Ancak bazen günün koşulları değişebiliyor. Önümüzdeki dönemlerde beldemizde yapılan işler daha iyi
olacak. Bu etkinlikleri bu şekilde yapamamazın nedeni biliniyorki bir spor salonumuz yoktu. Burada emeği geçen dönemin milletvekili Fazlı Erdoğan’a ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada en az 2.000 kişi spor salonunda vardı, yine 3.000’e yakında dışarıda insanımız vardı. Yaklaşık 5.000 kişilik bir katılımla büyük bir organizasyon yaptık. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.
ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HALKI MEMNUN ETTİ
Saydam; “Güvenlik konusunda günlerdir yüzbaşımızla ve kaymakamımızla  sürekli irtibat halindeydim. Güvenlik güçlerimiz sağ olsunlar özveriyle çalıştılar. Günümüzde yaşanan üzücü olaylardan dolayı tabiki güvenlik çok önemliydi. Araçlar kontrol tek tek kontrol edildi ve merkeze  alınmadı. Vatandaşların çanta ve üst aramaları yapıldı herkes bunu olumlu karşıladı ve güvenlik güçlerine yardımcı oldu. Yeter ki üzücü bir olay olmasın. Şenliğimizi kazasız belasız başarılı bir şekilde atlatmış olduk.”dedi.

gümelii

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz