ALAPLI HABERLERİ

GÜNEŞ BÖCEĞİ YAPTILAR

24 Mayıs 2016
20.750 kez görüntülendi

GÜNEŞ BÖCEĞİ YAPTILAR

 

Alaplı ilçesinde Anadolu Lise öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan böcek robotlar yaptı.

Alaplı Anadolu Lisesi tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteklediği “4006 Bilim Fuarı” açılışı yapıldı. Okulu Konferans Salonu’nda açılan 4006 Bilim Fuarında öğretmen ve öğrencilerin geliştirdiği projeler sergilendi.

Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Durkut ve Buse Koçdemir, güneş enerjisiyle çalışan Böcek robotlar projesi geliştirdi.

Öğrenci Koçdemir,yaptığı  açıklamada, böcek robotların geliştirildiğini askeri amaçla da kullanabileceğini söyledi.

Böceklerin üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde hareket ettiğini ifade eden Koçdemir, Projemizle güneş enerjisiyle çalışan böcek robotlar yapmaktı. Böcek robotlarını üzerinde bulunan güneş panellerin sayesinde böcekler titremeye başlayarak böcek gibi ses çıkartarak hareket edebiliyorlar. Projemiz geliştirilebilirse askeri amaçlarda kullanılabilir. Hareketle çalışan her şeye entegre edilebilir. Projemizde elektrik olmadan da güneş enerjisiyle bir şeylerin çalışabileceğini göstermek istedik.” Diye konuştu.

Okul Müdürü Cevat Cevik ise, Bilim fuarları öğrencilerimizin vizyonunu genişletmekte ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan onların bakış açılarını zenginleştiren, geliştiren bir çalışmalar. Öğrencileri hazırladıkları güzel projelerden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan Kuran dinleyerek büyüyen sebzeler ve fındık yağından bio dizel açılışta büyük ilgi gördü.

guneş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz