ALAPLI HABERLERİ

GÜREŞTE 3 İL BİRİNCİLİĞİ ALDILAR

22 Ocak 2015
715 kez görüntülendi

GÜREŞTE 3 İL BİRİNCİLİĞİ ALDILAR

Alaplı’da  İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alaplı Çok Programlı Lisesinde okuyan öğrenciler güreşte il birincisi oldular

 

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Okul Spor Faaliyetleri 2014 – 2015 sezonu programı doğrultusunda 20 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen Güreş 15-16 Güreş müsabakaları Zonguldak’ta yapıldı.

4 İlçe ve merkezden toplam 60  sporcunun katıldığı elemelere Alaplı ilçesini temsilen 12 güreşçi katıldı. Takım halinde İl 3.sü olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 5 güreşçi,Çok Programlı Lisesinden 5 sporcu, Anadolu Lisesinden 2 güreşçi minderde  mücadele ettiler. Müsabakalar sonucu Alaplı ilçesinden toplam 3 öğrenci il birinciliği, 3 öğrenci il ikinciliği elde ederek çok önemli bir başarıya imza attılar. Konu ile görüşlerini aldığımız Güreş Antrenörü Yasin Şahin “ Çalışmalarımızın sonunda güzel neticeler alıyoruz. İlde birinci olan öğrencilerim nisan ayında Sinop’ta yapılacak olan bölge şampiyonasında ilçemizi ve ilimizi temsil edecekler. Buradan da güzel netice alarak Türkiye şampiyonasına katılmak istiyoruz.” dedi. Aktif gençlik spor kulübü başkanı Hüseyin Uğuz’da             “ Müsabakalara katılan sporcular aynı zamanda kulübümüze de kayıtlıdırlar. Bu başarıların artarak devam etmesi için alt yapı çalışmalarına önem veriyoruz. Başarıda emeği geçen sporcuları ve antrenörümüzü kutlarım.” dedi.

Yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular ve okulları şöyle sıralanmaktadır.

 

46 Kg Resul Tahran Uyar(İl 1.si) İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

50 Kg Ahmet Faruk Uğuz(İl 1.si)             Alaplı Çok Programlı Lisesi

 

85 Kg Saffet Gültekin (İl 1.si)       Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

46 Kg  Muharrem Ayhan (il 2.si) Alaplı Anadolu Lisesi

 

58 Kg Tolga Kurtal (İl 2.si)                       Alaplı Çok Programlı Lisesi

 

76 Kg Semih Akkurt (İl 2.si)         İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz