ALAPLI HABERLERİ

GÜREŞTE ZONGULDAK RÜZGARI

8 Nisan 2014
682 kez görüntülendi

GÜREŞTE ZONGULDAK RÜZGARI

CEM SÜRMENELİ – Zonguldak’tan 4 güreşçi Kastamonu’da düzenlenen Okullar arası yıldızlar gurup şampiyonasında kilolarında derece yaparak Türkiye şampiyonasına katılmayı hak kazandı.

Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş antrenörü Yakup Kaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak ve İlçelerinden 7 güreşçiyle Okullar arası Yıldız Erkekler Güreş Turnuvasına katıldıklarını söyledi.

Kilolarında derece yapan 4 güreşçi Türkiye şampiyonasına katılacağını ifade eden Kaçmaz, şunları söyledi:

“Zonguldak ve İlçelerinde Gençlik Hizmetleri bünyesinde kurulan Güreş Okullarından sonra güreşe olan ilgili çok arttı. Özelikle Alaplı ve Ereğli’de okullarda birçok öğrenci güreş sporunu yapmak için güreş okullarına geliyorlar. Son bir yılda güreş sporunda İlimiz önemli başarılara imza atıyor.Bu başarılara bir yenisini daha ekledik. Kastamonu’da düzenlenen Okullar Arası Yıldız Gurup Şampiyonasında 7 tane sporcuyla katıldık. Bu güreşçilerden 38 kilogram Muhammet Ali Yılmaz, 53 kg Umut Han Kiseoğlu, 85 kg Emir Özkayıkcı kilolarında üçüncü oldular. 59 kg Ümit Sasa ise, 2. Olarak 17 Nisan’da Batman’da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Bizim için çok büyük bir başarıdır. Bu güreşçiler ileride Milli takımda mücadele edebilecek güreşçiler. Bizden desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Alaplı Kaymakamlığını, Alaplı Belediye Başkanlığına ve Aktif Spor Kulübüne teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz