ALAPLI HABERLERİ

HAC BAŞVURULARINDA ARTIŞ OLDU

25 Şubat 2013
554 kez görüntülendi

HAC BAŞVURULARINDA ARTIŞ OLDU

Ereğli ve Alaplı ilçesinde Hac kayıtlarının sona erdiği bildirildi.

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl geçen yıla oranla Hac için kayıt yaptıranların sayısında artış olduğunu söyledi.

İlçede bu yıl bin 33 kişinin hacca gitmek için kayıt yaptırdığını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

“Geçen yıl 168 yeni kayıt ve 738 kayıt yenileme olmak üzere toplam 906 kişi başvuruda bulunmuştu. İlçemizde 4-22 Şubat tarihlerinde Hac ön kayıt ve kayıt yenileme müracaatları tamamlandı. Bu yıl müftülüğümüze 192 yeni kayıt ve 841 kayıt yenileme olmak üzere toplam bin 33 kişi başvuruda bulundu. Geçen yıla baktığımızda hacca kayıt yaptıranların sayısında artış olduğunu görmekteyiz.

Yeni Kayıtlarda bu yıl 145 kişi normal tip,47 kişi müstakil tip hac kaydı yaptırdı. Kayıt yenileyenlerde ise 816 kişi normal tip,müstakil 21, otel tipi 4 kişi kaydını yaptırmıştı.

İnşallah bu yıl Alaplı’dan hacca gitmek isteyen tüm kardeşlerimizin isimlerinin kurada çıkması dua ve temennimizdir. Allah tüm kardeşlerimize nasip etsin.”

-Ereğli-

Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan da bu yıl ilçeden 2 bin 468 kişinin kutsal topraklara gitmek için kayıt yaptırdığını belirterek, “Geçen yıla oranla kayıtlarda ciddi bir artış yaşandı. Bu yıl müftülüğümüze 456 yeni kayıt ve 2 bin 12 kayıt yenileme olmak üzere 2 bin 468 kişi başvuruda bulunmuştur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz