ALAPLI HABERLERİ

HAC KAYITLARI BAŞLADI

4 Şubat 2013
580 kez görüntülendi

HAC KAYITLARI BAŞLADI

Alaplı ilçesinde bu yıl ilk defa hacca gidecekler için kayıt yaptırma işlemlerine başlandığı bildirildi.

Alaplı  İlçe Müftüsü  Mehmet Bektaş  , yaptığı açıklamada, ” 2013 yılı Hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar; 4 Şubat – 22 Şubat 2013 tarihleri arasında, yapılacaktır.

Ancak 2012 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kur’aya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatından vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülüğümüze başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yaptıracaklardır. 

İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kur’aya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının www.diyanet.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüğümüzden temin ederek dolduracakları Form Dilekçe ile müracaat ederek de yapabileceklerdir.

 

İlk defa hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıracak vatandaşlardan 15 Lira ön kayıt ücreti alınacak. Vatandaşlar ön kayıt ücretlerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anlaşma sağladığı Ziraat Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Vakıflar Bankası, Akbank, Asya Katılım Bankası ve Türkiye Finans Bankalarından her hangi birine yatırabilecek.

hac  için önceden başvuru yapan vatandaşların kendileri vazgeçmediği sürece otomatik olarak başvurularını yenilenecektir. ”dedi.

Vatandaşların başvuru yaparken tercihlerini de yapmaları gerektiğini ifade eden Bektaş, ”Tercih yapmadıkları takdirde zaten başvuruları kabul edilmiyor. Tercih ettikleri kategoride gidebilirler. Bazı kardeşlerimiz ‘otel kategorisinde başvurursam kura çıkma ihtimali daha yüksek olur diğerlerinde daha düşük olur’ gibi bir düşünceyle otele müracaat edip veya müstakile müracaat edip daha sonra alt kategorilere geçmek isteyenler olabiliyor. O kesinlikle kabul edilmiyor.” diye konuştu. 

 

İZLENECEK YOL VE AÇIKLAMALAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Daha Geniş bilgi Almak için   http://hac.diyanet.gov.tr/

ALBUM ADI HAC KAYITLARI BAŞLADI, Fotograf Mustafa Kanca on 2/04/2013 (4 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz