ALAPLI HABERLERİ

HAC KAYITLARI BAŞLIYOR

17 Ocak 2016
1.024 kez görüntülendi

HAC KAYITLARI BAŞLIYOR

2016 yılında Hac ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımız için ön kayıtlar ve kayıt yenileme işlemleri 18 Ocak 2016 Pazartesi günü başlayacak.


Suudi Arabistan’ın 2013 yılından beri uyguladığı yüzde 20 kontenjan indirimi nedeniyle kayıt almayan Diyanet, bu sene yeni başvuru alacak. 2016 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 18-27 ocak tarihleri arasında yapılacak.
Hacca gitmek isteyenler 27 Ocak 2016 tarihine kadar kayıt yenileme ve ön kayıt işlemlerini yaptırabilecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Hac vazifesini yapmak isteyenler kayıtlarını İl ve İlçe Müftülüklerinden yaptırabilecekler. Hacca gitmek isteyenlerin ön kayıt yaptırabilmeleri için önce anlaşmalı bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatırmaları gerekiyor.

Ön kayıt ücretinin yatırılabileceği bankalar; Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası , Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyttürk Katılım , Türkiye Finans Katılım, Albaraka Türk Katılım Bankaları olarak açıklandı. Ön kayıt ücretini yatıran Hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet adresinden ön kayıt işlemlerini kendileri tamamlayabilecekler. İnternet üzerinden yapamayanlar İl ve İlçe Müftülüklerinden ön kayıtlarını yaptırabilecekler.

Hacı adaylarının ön kayıt sırasında hangi tip Hacca gitmek istediklerini belirmeleri gerekiyor. Önceki yıllarda kayıt yaptırıp kurada çıkmadığı için Hacca gidemeyenlerin kayıtları Diyanet İşleri başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenecek. Ama adres ve telefon bilgileri değişen adayların kayıtlarını yeniletmek için İl ve İlçe Müftülüklerine gitmeleri gerekiyor.

hac

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz