ALAPLI HABERLERİ

HACCA GİDECEK OLANLAR İÇİN SEMİNER VERİLİYOR

24 Haziran 2013
565 kez görüntülendi

HACCA GİDECEK OLANLAR İÇİN SEMİNER VERİLİYOR
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bu yıl hacca gidecek olanlara hacı adaylarını yönelik eğitim seminerleri  başladı.
 

24.06.2013 günü başlayan seminerler Alaplı belediyesi Kültür Salonunda devam ediyor.İlk gün  haccın önemi  hakkında hacı adaylarına sinevizyon ile eğitim verildi.Seminerler dört gün sürecek.

Hac seminerleri 27 .06.2013 gününe kadar  devam edecek. Hacc seminerlerini  Alaplı müftüsü Mehmet Bektaş, müftülük vaizi O.Fatih Eryiğit verecek.

Alaplı’dan bu 56  hacı adayı kutsal topraklara gitmeyi hak kazandı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş şunları söyledi:

Bu yıl  ilçemizden hacca gidecek olan  vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi ve en doğru şekilde yapabilmeleri için müftülüğümüz tarafından bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. Biz burada hacı adaylarımıza hacca nasıl gidilir, say, vakfe, haccın farz ve vacipleri, haccın sünnetleri, Kabe’yi tavaf, Mekke ve Kabe’nin tarihi ve  Sağlık önlemleri konularında  bilgiler vereceğiz.  Ülkemize yakışır bir biçimde belli bir düzen ve intizam içerisinde görevlerini yerine getirebilmeleri için altı  günlük bir seminer veriyoruz. Bu Seminer sonunda tavaf, ihram giyme konularında uygulamalı eğitim vereceğiz. Bu bilgilerle orada yapılacak ibadetleri en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. ”

Seminerler sabah 9.30 ile 12.15 arasında veriliyor


ALBUM ADI hACI ADAYLARINA SEMİNER, Fotograf Mustafa Kanca on 6/24/2013 (24 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz