ALAPLI HABERLERİ

HACI ADAYLARINA SAĞLIK SEMİNERİ

5 Eylül 2012
922 kez görüntülendi

HACI ADAYLARINA SAĞLIK SEMİNERİ

Alaplı’da 5 gün süren seminer sonunda hacı adaylarına sağlık ile ilgili bilgiler verildi.

Alaplı 1. Nolu Aile  Sağlığı Merkezi  Doktoru Rafet Arslan tarafından verilen sağlık seminerinde hacı adaylarına hac süresince karşılaşacağı sağlık sorunları ve alacakları önlemler anlatıldı

Dr. Rafet Arslan hacı adaylarına detaylı bilgi verdi. Arslan;”Hiç alışmamış olduğumuz çok farklı bir mekân ve iklimde,  Dünyanın her tarafından gelen Müslüman kardeşlerimizle çok kalabalık ortamlarda bir arada bulunacaksınız.

İbadetin gereği olarak her zamankinden daha fazla gayret sarfetmemiz, daha çok yorulmamız gerekebilecek. Zorlu ibadeti başarıyla tamamlayabilmek için sağlınızın çok iyi olması gerekmektedir. Zaten birçok hastalığınız da var ise, bu daha da önem kazanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Hac Sağlık Ekibimiz, Kutsal mekânlarda sizlere Sağlık Hizmeti verecektir. Fakat olağan dışı şartlar nedeniyle, bu hizmet ideal olamayacak, kısıtlı kalabilecek ve ülkemizdeki standartlara ulaşamayabilecektir.

Ayrıca bu hizmetler tedaviye yöneliktir. Hedefi “önce hasta olmamak “ olan Koruyucu Hekimlik kısmı ise, burada anlatacaklarımız ile bizzat sizin tarafınızdan sağlanacaktır.

Bu görevi yeterince yapabilmemiz, sizin burada anlatacağımız tedbirleri almanız ve  kurallara  uymanız halinde mümkün olabilecektir.  Aksi halde hiç arzu edilmeyen risklerle karşı karşıya kalabileceksiniz. Bu nedenle lütfen, tamamen sizin sağlığınızı korumaya yönelik olarak hazırlanan  ve  şimdi anlatılacak olan bu bilgileri dikkatle  dinleyiniz ve titizlikle uygulayınız.

Hacda genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunmakta olup, sizin kullandığınız ilaçların aynısı çoğunlukla olmayabilecektir. Bu nedenle: Sürekli olarak kullandığınız ilaçlarınızı dönüşünüze kadar yetecek miktarlarda yanınıza alınız.

Hac seminerleriyle ilgili olarak açıklama yapanİlçe Müftüsü Hüseyin Baş , “İlçemizden  2012 yılında hacca gidecek vatandaşlarımıza İlçe  Müftülüğümüzce ‘Hac Hazırlık Seminerleri’ verildi . Bu seminerlerde hacı adaylarımıza mukaddes topraklarda yapacakları hac görevi ile ilgili gerekli tüm bilgiler aktarıldı. Bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız, gerekli bilgileri aldılar  ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacaklar. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruların cevaplarını da alarak mukaddes yolculuğa daha iyi hazırlanma fırsatı buldular. Seminerlere katılan hacı adaylarımız, seminerlerin ne kadar faydalı olduğunu kutsal topraklara varınca daha iyi anlayacak. Başkanlığımız bu seminerlere çok önem veriyor” dedi.

2012 yılında hacca gidecek hacı adaylarımıza mukaddes yolculuklarında kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

ALBUM ADI HACI ADAYLARI SAĞLIK SEMİNERİ, Fotograf Mustafa Kanca on 9/05/2012 (18 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


HACI ADAYLARINA SAĞLIK SEMİNERİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz