ALAPLI HABERLERİ

HACIHASAN GÜNEY MAHALLESİNDE CAMİ İNŞAATI TEMELİ

31 Ekim 2013
898 kez görüntülendi

HACIHASAN GÜNEY MAHALLESİNDE CAMİ İNŞAATI TEMELİ

Alaplı Hacıhasan köyü Güney mahallesi halkı 500 metrekarelik cami inşaatının temelini attı.

Köyün 45 yıllık camisinin kıblesinin hatalı olduğunu öğrenen köy halkı  yeni bir cami yapmaya karar verdi.

Cami Alaplı çevresinde ilk asönsörlü cami özelliğini taşıyor

Köy halkından Metin Şarkın cami yeri arsasını hiç bir ücret talep etmeden bağışladı . Geçtiğimiz yıl inşaatın  arsasını açtıran köy halkı bu yıl törenle cami temelini attı.

Temel atma töreninde Alaplı Kaymakamı  Yıldıray Malğaç , Alaplı İlçe müftüsü Mehmet Bektaş ve İl Genel Meclisi üyesi Temel Uslu  ile köy halkı katıldı.

Törende yaptığı konuşmada cami inşaatı hakkında bilgi veren Hacıhasan Köyü muhtarı  caminin 500 metrekare olduğunu 200 metrekaresini cami avlusu olarak kullanacaklarını  alt katın da 200 metrekare olduğunu buranında çok amaçlı olarak kullanılacağını söyledi.

Caminin toplam maliyetinin 850 BİN TL olduğunu bugünkü temel atma ile birlikte  190 BİN TL harcadıklarını ifade etti. Bundan sonrada Allah yardımcımız olsun hayırseverlerimizin maddi manevi desteklerini bekliyoruz. dedi.

Kaymakam Yıldıray Malğaç’ta  Ben Alaplı’da göreve başladığımdan beri çok güzel birilik ve beraberlik ortamı görüyorum. İlçemizin ve köylerimizin ihtiyacı olan cami ve kuran kursu inşaatlarını  halkımız canı gönülden birlik ve beraberlik içinde  kendi köyünün ihtiyaçlarını giderdiklerini gördük, onur duyduk. Son zamanlarda da okullar konusunda çalışmalar başladı. Köylümüz okullarına  sahip çıkmaya başladı. Hem ilim hem irfan adına vatandaşlarla beraber devletimizin yaptığı çalışmalar ilçemizin sorunlarını çöme aşamasına getiriyor. Bu çalışmanızda Allah sizleri başarılı kılsın.  Güzel bir proje ile yapılmış dışı gibi içide mamur olur. Gençlerimizle sizler camiyi doldurursunuz. Ben emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum .Dedi

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş’ın yaptığı duadan sonra  butona basılarak harç döküldü.

From HACIHASAN KÖYÜ GÜNEY MAHALLESİ CAMİ TEMELİ TÖRENİ, posted by Mustafa Kanca on 10/31/2013 (127 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



 

Yorumlar

  1. yuksel ayhan dedi ki:

    allah ŞARKIN ailesinden razı olsun

Yorum Yaz