ALAPLI HABERLERİ

HACIHASAN KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM

27 Nisan 2013
788 kez görüntülendi

HACIHASAN KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM

Alaplı Hacıhasan  Köyünde  Alaplı Müftülüğü  ve Hacıhasan  Köyü muhtarlığının ortaklaşa yapmış olduğu programla  Kutlu Doğum  Haftası kutlandı.

 

Hacıhasan Köyü Namazgah denilen yerde yapılan ilk program olmasına rağmen programa kadın ve erkekler yoğun ilgi gösterdi.

Kutlama programı Öğle namazından önce başladı. . Pogram Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran Kerim Hasanlı A.Abacılar imam hatibi Metin Yılmaz  hoca tarafından okundu.

Açılış konuşmasını Alaplı Müftülük vaizi O.Fatih Eryiğit    yaptı.   Eryiğit ,  Peygamberimiz ve İnsan Onuru” ana temalı kutlu doğum haftasının devletimize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. dedi

Mollabey Ortokulu ilahi grubundaki kız öğrenciler ilahiler okudular. Programda konuşmacı olarak Alaplı  Müftülüsü  Mehmet Bektaş katıldı.Peygamberimizin örnek hayatından örnekler verdi. Sahabe ve peygamberimiz ile ilgi örnekleri anlattı.  Kız çocuklarını diri diri gömen insanların peygamberimizin nuru ile onurlandıklarında büyük değişikliklere uğradığını anlattı.  Hazreti Peygamber’in büyük önem verdiği insanlık onuruna bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Programa katılanlara  kutlu doğum aşı dağıtıldı.

Programa çevre köylerde görevli imamlar,  muhtarlar , ile çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

Program sonunda Mollabey Ortaokulundan kız öğrencilerin okulduğu  Kırk Yaşındasın şiiri beğenildi.

Program Yapılan dua ile kapandı



ALBUM ADI HACIHASAN KÖYÜ KUTLU DOĞUM PROGRAMI, Fotograf Mustafa Kanca on 4/27/2013 (82 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz