ALAPLI HABERLERİ

HALK EĞİTİMDEN HEDİYE BEBEK

13 Haziran 2016
819 kez görüntülendi

HALK EĞİTİMDEN  HEDİYE BEBEK

Alaplı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ahmet Uludağ, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret etti.Kurslarda yapılan bebekleri hediye etti.

Uludağ, Kaymakam Çağlar’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2015-2016 yılı eğitim öğretim döneminde Alaplı HEM bünyesinde açılan 90 kursta 2 bin 200 vatandaşa eğitim verdiklerini söyledi.

Kurslarda yapılan el emeği ürünlerin tanıtımını ve satışını yapmak için yere ihtiyaçları olduğunu ifade eden Uludağ, şöyle konuştu:

“Müdürlüğümüz bünyesinde açılan kitre ve taş bebek kurslarında ev hanımlarımızın yaptıkları bebekleri tanıtmak için bir yere ihtiyacımız var. Bazı şeyler ilçelerin tanıtımı için bir fırsattır. Alaplı kırmızı gelini ve taş bebeklerinin bunun için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca çekmen bezi ile ilgili önümüzdeki yıl bir çalışmamız olacak. Bunun için 15 tezgah alarak bir köyümüzde ev hanımlarının çalışacağı çekmen bezi üreterek tescillemek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

Kaymakam Çağlar da kitre ve taş bebeklerini Türkiye’ye tanıtmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, “En kısa sürede kitre ve taş bebeklerin tanıtımı için bir yer ayarlayacağız. Ev hanımlarımıza el emeği ürünlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Uludağ ve beraberindekiler daha sonra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret etti.

bebekkk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz