ALAPLI HABERLERİ

HALK EĞİTİMİ ÖĞRENCİLERE ROBOTİCS KURSU VERİYOR

11 Temmuz 2017
808 kez görüntülendi

HALK EĞİTİMİ ÖĞRENCİLERE ROBOTİCS KURSU VERİYOR

Alaplı  Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Robotic Kursu ilgi görüyor. Halk Eğitim Merkezinde açılan robot kursuna katılan kursiyerler hem yaz aylarında zamanlarını değerlendiriyor hem de robot yapımları ile makine yapımlarını öğreniyorlar.

2017 yılında hayata geçirdiği ve geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmeyi hedefleyen “Kodla(Al)aplı” projesi kapsamında, Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan atölyede eğitim gören 11-14 yaş arası öğrenciler, geliştirdikleri robotik yazılımlar ve mobil uygulamalarla teknolojik anlamda geleceğin Türkiye’si  için umut veriyor.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak Halk Eğitim Merkezi içerisinde açılan  Robotic kodlama atölyesine 11-14 yaş arasındaki öğrenciler haftanın belirli günlerinde gelerek, ücretsiz olarak verilen 3 boyutlu tasarım, elektronik, robotik tasarım ve kodlama, web tasarımı ve mobil uygulamalar hakkında eğitim alıyor. 30 öğrencinin eğitim gördüğü atölyede öğrenciler kısa sürede öğrendikleri bilgilerle kendilerine ait robotik yazılımlar ve mobil uygulamalar geliştirdi.

Alaplı Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknoloji Öğretmeni Oguzhan Duysak öncülüğünde verilen eğitimlerde öğrenciler gelecekte Türkiye’nin özellikle savunma sanayisine katkıda bulanabilecek yazılımlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Alaplı Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Tülüce Öğrencilerle yakından ilgilenerek, projeleri hakkında bilgi verdi.,Tülüce yaptığı konuşmasında, “Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü bu yıl yaz döneminde öğrencilerimiz için 10 branşta kurslar açtık. Bunların içinde en önemlisi robotik kodlama kursumuz. Robotik kodlama öğrenen öğrencilerimiz, Bilgisayar bağımsız kullanıcı olmak yerine, bilgisayarın yazılımların hakkında bilgilendirme yapıyoruz uygulamalı olarak. Bunu Alaplı’da Öğrencilerimize ücretsiz olarak veriyoruz

robotic

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz