ALAPLI HABERLERİ

HAMSİ FESTİVALİNDE İZDİHAM YAŞANDI

25 Kasım 2012
604 kez görüntülendi

HAMSİ FESTİVALİNDE İZDİHAM YAŞANDI

Kdz. Ereğli ilçesinde yapılan hamsi festivalinde izdiham yaşandı.

Kdz. Ereğli ilçesinde bu sene 11.si düzenlenen hamsi festivali ilk kez amfi tiyatroda yapıldı.

Hamsileri havuzdan almak için bekleyen vatandaşlar izdiham oluşturdu. İzdihamda balıklarını alan vatandaşlar mangallarının başına geçti.

İlk kez 2002’de yapılan festivalde, ‘en uzun mangal’ rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girilmiş ve bu tarihten itibaren bu etkinlik her yıl ‘Hamsi Festivali’ adıyla düzenlenmişti. Rekorla başlayan hamsi festivalinin 11.si bu sene Bozhane yerine amfi tiyatroda gerçekleştirildi.

Yoğun kalabalığın katıldığı festival öncesinde hamsiler, balıkçı tekneleri ile amfi tiyatroya getirilerek hazırlanan havuza döküldü. İlk balık dağıtımını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Posbıyık’ın balık dağıtımının ardından vatandaşlar havuzdan balık alabilmek için adeta birbirlerini ezdi. İzdihama rağmen hamsi havuzuna ulaşan vatandaşlar kürek bulamayınca balıkları elleriyle poşetlere doldurdu. Hamsi havuzunda balıkların bitmesiyle kamyonlarda ki balıklar dağıtılmaya başlandı. Bu sırada bazı yaşlı kadınlar ezilme tehlikesi yaşadı. Kasa kasa balıkları alan vatandaşlar mangallarının başına giderek hamsileri pişirmeye başladı.

Sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, anne ve babalarıyla birlikte hamsi alanına gelen çocuklar, kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarıyla birlikte bizlerce vatandaş hazırlanan mangalların başında balıkları pişirirken, bazı öğrenciler de kemençe eşliğinde horon tepti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gençlerle birlikte horon çekti.

11. Hamsi Festivali ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Halil Posbıyık, festivale yoğun bir katılımın olduğunu ve vatandaşların gönüllerince eğlenmesini ve güzel bir gün geçirmesini istediklerini söyledi. Posbıyık, “Meteorolojide şiddetli yağmur olacağı belirtilmişti. Herkesin korkusu bugün havanın yağışlı olmasıydı. Ama Allah’ın yardımı ve bizim iyi niyetimizden hava çok güzel. Bugün burada inanılmaz bir kalabalık var. Ben bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmiyordum. Bir iftar yemeğinde bir de bugün ki festivalde yanıldım. Bu sene farklı olarak festivali bozahaneden geniş alan olan amfi tiyatro ve çevresine aldık. Muhteşem bir ortam. Ankara’dan İstanbul’dan hatta İskenderun’dan gelenler oldu. Bugün çok mutluyum. 15 ton ile yola çıktığımız festivalde 20 tondan fazla hamsi dağıtıldı. Motorlarla hamsiler gelmeye devam ediyor. Her şeyimiz bol. Izgaraları dağıttık. Tahminimizin çok üzerinde kalabalık var. Her şey çok güzel. Vatandaşlarımızın güzel bir gün geçirmesini istiyorum.” dedi.

20 ton hamsinin dağıtıldığı festivalde ayrıca 7 bin ekmek ve 7 bin helva paketi ile 1 ton kuru soğan dağıtıldığı belirtildi.


ALBUM ADI 11.HAMSİ FESTİVALİ, Fotograf Mustafa Kanca on 11/25/2012 (93 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz