ALAPLI HABERLERİ

HASAT BAYRAMI TARLADA KUTLANDI

5 Ağustos 2014
614 kez görüntülendi

HASAT BAYRAMI TARLADA KUTLANDI

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, “Zonguldak’ta bu yıl 27 Bin ton fındık hasadı beklendiğini buda ülkemiz ekonomisi acısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Çelik, Alaplı’da bir fındık tarlasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Ülkemizde 4 milyon insan direk olarak fındık işiyle uğraştığını söyledi.

2014 yılı başında Doğu Karadeniz bölgesinde yaşanan don olayından fındığın zarar gördüğünü anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Ülkemizde 600 bin dekar alanda fındık ekiliyor. Dünyanın yüzde 75 fındık ihtiyacını ülke olarak biz karşılıyoruz.4 milyon insan direk olarak fındık işiyle uğraşıyor. İlimizde 2014 yılında 27 bin ton fındık hasadı beklentimiz var. Bu aşağı, yukarı olabilir. Anma tahminlerimiz yukarı olacağı düşüncesindeyiz. İlimiz için bu çok sevindirici bir olaydır. Doğu Karadeniz bölgesinde 2014 yılı başlarında fındıkta don olayı yaşandı ve fındıklarda yanma olayı meydana geldi. Ancak bu olay bizim bölgemizde olmadı. O yüzden Zonguldak ilindeki bu yıl ki fındık hasadı ülkemiz için ekonomik anlamda büyük önem taşımaktadır. Tabi bu aynı zamanda milli bir servettir. Buradan üreticilerin maddi acıdan da kazançlı olması ülkemizin bir yerinde doğal felaketin bir başka yerinde de doğal yollardan kapanması sevindirici bir olaydır. Üreticilerimize bol kazançlı bir yıl geçirmesini diliyorum.”

Etkinliğe, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu,Çayköyü Muhtarı Ahmet Akgül ve fındık üreticileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz