ALAPLI HABERLERİ

HER YAĞMURDA ÇUKURLAR OLUYORDU

8 Kasım 2013
794 kez görüntülendi

HER YAĞMURDA ÇUKURLAR OLUYORDU

Her yağmurda bozuluyordu, bu sefer bozulmadı

Alaplı’da, Belediye’nin yapım çalışmalarını sürdürdüğü Karşıyaka Mahallesi İstanbul Caddesi bu kez yağmura yenik düşmedi.

 

Her yağmurun ardından tahrip olan, derin çukurların oluştuğu yolda, son yağan yağmurun ardından herhangi bir tahribat yaşanmadı.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İstanbul Caddesi’nin özellikle eski köprüye yakın olan bölümünün en küçük bir yağışın ardından hemen bozulduğunu ve derin çukurlar oluştuğunu hatırlatarak, “Karşıyaka Mahalesi yolu olarak da bilinen bu yolun özellikle eski köprüye yakın olan bölümünde, her yağmurun ardından büyük bozulmalar meydana geliyordu. Çeşitli dolgu malzemeleriyle yoldaki bu tahribatı onarmaya çalışsak da, en küçük bir yağışta yine eski halini alıyordu. Çünkü, bu yolda yağmur suyu altyapısı olmadığından, belirli bir alanda biriken yağmur suları, ne yaparsanız yapın yolun bozulmasına neden oluyordu. Vatandaşlarımız da, sürekli bu durumdan şikayetçi oluyorlardı. Kısa bir süre önce burada kalıcı bir yol çalışması yapmaya başladık. Önce yolu tamamen kazıyarak, yağmur suyu altyapısını yapmaya başladık. Altyapının bir kısmını da tamamladık. Ve biriken yağmur sularının, yolun altına döşenen borular vasıtasıyla dereye ulaşmasını sağladık. Altyapısı tamamlanan yol alanına da beton kaplama yaptık. Karşıyaka yolunda daha henüz çalışmalar tamamlanmamış olmasına rağmen, son yağan yağmurda yolun hiçbir bölümünde hiçbir tahribatın olmadığını gördük. Çünkü, yağmur suları herhangi bir alanda birikmeden, yolun altına döşenen borular vasıtasıyla doğrudan dereye döküldü. “ dedi.

Her zaman, geçici değil kalıcı hizmetler yapmayı temel prensip olarak belirlediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “ Yaptığımız tüm yol çalışmalarında hizmetin kalıcı olmasına özen gösteriyoruz. En çok sorunun yaşandığı PTT Yokuşu Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde de bu tür bir çalışma yaptık ve bu caddelerdeki sorunu kökten çözdük. Henüz çalışmalar tamamlanmamış olmasına rağmen Karşıyaka yolundaki kronik bir sorunu da ortadan kaldırdık. Bu yolda altyapı, beton kaplama ve refüj çalışmalarımız devam ediyor. Belki vatandaşlarımız çalışmaların uzun sürdüğünden yakınıyorlar ama şunu bilmeliler ki, gerçekten uzun vadeli hizmet verecek bir çalışma yapıyoruz. Yaptığımız yolların en az 40 yıl bozulmayacağını garanti ediyoruz. Bu şekilde, kaynaklarımızı da ekonomik kullanıyoruz ve yapboz olarak tabir edilen bir çalışma içine girmiyoruz. Karşıyaka yolu tamamlandığında, yenilenen belediye dükkanlarıyla beraber gerçekten Alaplı’nın çehresini değiştirecek. O çok şikayet edilen Alaplı girişi, bambaşka bir güzelliğe kavuşacak. Biz vatandaşlarımızdan da, uzun vadeli hizmet verecek çalışmalarımızda bize destek vermelerini ve anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Zaten, olayın bilincinde olan çoğu vatandaşımızdan da bu desteği ve anlayışı görüyoruz. “ dedi.

Yorumlar

  1. tarık sağlam dedi ki:

    nevzat başakanım alaplımızın girişi olan karşıyaka çalışması alt yapı sı ile yeniden guzelleşti terminal binası postane yokuşu yeni belediye dukkan ları kılburnu yolu ve nice yollar alt yapısı ile yenilendi teşekkurler..

  2. tarik dedi ki:

    Önünü kesmeye çalışan lara allahım fırsat vermesin şimdi ceplerini birdaha doyurmak için gelmeye çalışıyor lar ama cenab i allah fırsat vermez inşallah da bir dönem daha şans verilmeli nevzat başkana

  3. sevgi dedi ki:

    Alapli belediyesini bataklık tan kurtardi nevzat başkan bu fırsat düşkünleri hortladı yine baskanim deyip duruyor muslar alaplida bakacaz halkın hesap sordu 2009 da iyiki bu dönen nevzat başkanın arkasında deil karşısında en guzeli bu zaten

  4. süleyman dedi ki:

    Belediyemizden Allah razı olsun. Son zamanlarda güzel şeyler yapılıyor. Belediyemizden ricamız şudur; İki köprü arasında gondol gibi yüzen balık kasaları acaba nereden suya bırakılıyor. Bu engelenemez mi? Hiç hoş görünmüyor… Teşekkürler.

Yorum Yaz