ALAPLI HABERLERİ

HÜSEYİN ÇELİK ALAPLI’YI ZİYARET ETTİ

18 Mart 2013
596 kez görüntülendi

HÜSEYİN ÇELİK ALAPLI’YI ZİYARET ETTİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Alaplı Belediyesi’ni ziyaret etti

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kdz. Ereğli’de yapılacak olan Ak Parti İl Danışma Toplantısına katılmadan önce Alaplı Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, Belediye personeli ve partililer tarafından Belediye hizmet binasının önünde karşılandı. Ziyarete;  Eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan ile Ak Parti MKYK Üyesi Emine Çift, Ak Parti il, ilçe ve belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile kalabalık bir partili topluluğu da eşlik etti.

 

“İLLER BANKASI PAYLARIMIZ KESİLMESİN”

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve ziyarete eşlik edenlere “hoş geldiniz” diyerek ziyaretin açış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı ilçesiyle ilgili de kısa bir bilgi verdi. Hüseyin Çelik’ten, belediyelerin İller Bankası paylarının önceki yıllarda olduğu gibi bu yaz ayında da tam olarak ödenmesini talep eden Belediye Başkanı Çimenoğlu şöyle dedi:

“İlçemize yaptığınız bu nazik ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizleri onurlandırdınız. Alaplı, Ereğli’ye bağlı bir nahiye iken 1966 yılında belediye, 1987 yılında ilçe oldu. Şu anda ilçemizin toplam nüfusu 46.500 civarında. Belediye sınırlarımız içerisinde de 18.200 nofus var. Bizim nüfusumuz 18.200 ama biz yakın köylerimize de hizmet veriyoruz. Yakın köylerimizi belediye sınırlarımıza da alamıyoruz. Sıkıntılarımıza rağmen ilçe teşkilatımızla uyum içerisinde elimizden gelen hizmeti vermeye çalışıyoruz ilçemize. Biz, geçen yıl son olduğu söylenen kesintisiz İller Bankası payı ödemelerinin bu yaz ayında da devam etmesini istiyoruz. Yaz ayının çalışmaların yoğunlaştığı bir ay ve bu dönemin de tam da seçim dönemi olması nedeniyle İller Bankası paylarımızın bu yıl da daha önce olduğu gibi 4 ay süreyle kesintisiz verilmesini talep ediyoruz, ilçemiz halkı ve belediyemiz adına. Bizim için bu çok önemli. Terminal inşaatına başlayacağız önümüzdeki hafta ve kaynağa ihtiyacımız var.”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başkan Çimenoğlu’nun talebini dindikten sonra telefonla, İller Bankası’nın bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı aradı. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun talebini Bakan Bayraktar’a ileten Genel Başkan Yardımcısı Çelik, tüm belediyeleri ilgilendiren bu talebin gayet yerinde olduğunu ve bu yaz ayında da İller Bankası paylarının belediyelere tam olarak ödenmesinin uygun olacağını Bakan Bayraktar’a anlattı. Bundan sonra tüm belediyelerden aynı talebin geleceğini Bakan Bayraktar’a telefonda ileten Genel Başkan Yardımcısı Çelik, “Sayın Bakanım, belediyelerimize bu konuda yardımcı olursak iyi olur. Malum, Alaplı Belediye Başkanımızın da dediği gibi yaz ayları belediyelerimiz için hizmetin yoğunlaştığı aylardır. “ dedi. Bakan Erdoğan Bayraktar’ın talebe olumlu yaklaşması ve değerlendirileceğini söylemesi, başta Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu olmak üzere odada bulunan diğer belediye başkanları ve ziyaretçiler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Ziyarette, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, milletvekilleri ve Ak Parti MKYK Üyesi Emine Çift’e, yöreye özgü fındık, bal gibi çeşitli yiyecekler hediye ettiler.

 

ALAPLI GİRİŞİNE ÜST GEÇİT FORMÜLÜ

 

Ziyarette, Alaplı’ya giriş yoluyla ilgili de olumlu bir haber verildi. Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’nun konuyu dile getirmesinin ardından Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Duble karayolundan Alaplı’ya bir üst geçitle giriş verilmesi için çalışmalar sürüyor. Yalnız bir istimlak sorunu var. İstimlak sorunu çözülürse, bu sorun çözülecek. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz