ALAPLI HABERLERİ

HUTBE OKUMA YARIŞMASINDA BİRİNCİ ALAPLI’DAN

15 Nisan 2015
744 kez görüntülendi

HUTBE OKUMA YARIŞMASINDA  BİRİNCİ ALAPLI’DAN

Alaplı İlçesinde imam hatip lisesi öğrencileri arasında “Hutbe Okuma Yarışması” düzenlendi. Hutbe yarışmasında Alaplı Anadolu İHL öğrencisi Batuhan Yıldırım birinci oldu.

Alaplı Merkez Camisinde düzenlenen yarışmaya 6 İmam Hatip Lisesinden birer öğrenci katıldı.Yarışmada öğrenciler dua okuma, telaffuz, vurgu, tonlama, özgüven, jest ve mimikler, zamanı etkili kullanma ve dış görünümden değerlendirilerek jüri tarafından puan verildi.

Alaplı İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Adar, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Zonguldak genelinde İmam Hatip Liseleri arası, “Hutbe okuma” yarışması düzenlendiğini söyledi.

Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için bu tür faaliyetlerin olması gerektiğini vurgulayan Adar, Camilerimiz mihrabıyla bir mabet, kürsü ve minberiyle bir okuldur. Bu nedenle bu mihrapların kürsüleri ve minberleri teslim edeceğimiz neslin iyi ve nitelikli yetişmesi dini hayatımız acısından çok önemlidir. Buraları teslim edeceğimiz imam hatip öğrencilerimizin mesleki faaliyet ve uygulamalarda başarı gösterebilmeleri mesleki ve sosyal yönden kendilerini geliştirerek öz güven duygularını kazanmaları için bu tür sosyal faaliyetler olmalıdır.” Diye konuştu.

Yarışmada, jüri üyelerinden en fazla oy alan, Alaplı  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Batuhan Yıldırım birinci, Çaycuma Anadolu  İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahir Karahatılikinci ve Zonguldak Merkez Anadolu  İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Ovaz üçüncü oldu.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere dini kitaplar ile çeşitli hediyeler verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz