ALAPLI HABERLERİ

İHH YETİMLER YARARINA KAHVALTI DÜZENLEDİ

27 Şubat 2017
819 kez görüntülendi

İHH YETİMLER YARARINA KAHVALTI DÜZENLEDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Alaplı Temsilciliği tarafından yetimler yararına kahvaltı programı tertip edildi.


Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen kahvaltının gelirleri yetim çocuklarına gönderildi.
Programın açılış konuşmasını İHH Yardım Vakfı Alaplı Temsilcisi Coşkun Kararmış yaptı.
Müslüman olarak çevremizdeki yetimlerle yakından ilgilenmek ve onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak bizlere düşen görevlerdendir diyen Coşkun; “Rabbimize hamdu senalar olsun ki bir iyilik meclisinde daha sevgiyi yaymak için hakkı ve sabrı tavsiye etmek için kardeşliğimizi güçlendirmek için bizleri biraraya getirdi. Muhakkak ki bu tür buluşmalar bizim kardeşliğimizin, İslami sorumluluğumuzun pekişmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Ayrıca bunlar hayrın yayılması için tatlı vesilelerdir. Yüce ALLAH Bakara süresi 148. ayette “Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Hayırlarda yarışın. Her nerede olursanız olun Allah hepinizi biraraya getirir. Şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir.” buyurarak bizim bu yolda devamlı olmamız gerektiğini vurguluyor. Değerli kardeşlerim ALLAH bütün kullarını farklı şekillerde imtihan eder.Yoksulluk bir imtihandır. Zenginlik ise yoksulluğun iki katı bir imtihandır. Bu sözün yerindeliğini de Zariyat süresi 19.ayette görebiliyoruz: “Onların mallarında dilenip isteyen (ve iffetinden dolayı istemeyip de) yoksul olan için de bir hak vardır.” Yardımlaşmak Kur’an-ın kulağımızın pasını silip arındırması gibi gönlümüze ferahlık verir. Nitekim kalbinin kasvetinden şikâyet eden bir sahâbîye Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:
“Eğer kalbinin yumuşamasını istiyorsan, fakire yedir, yetimin başını okşa!” buyurmuştur. (Ahmed bin Hanbel, II, 263, 387) Alaplı İHH Temsilciliği olarak Yetim projemiz kapsamında Alaplı’mızdaki yirmi beş yetime -ayda yüz lira olarak- yetim maaşı bağlanmasına vesile olduk. Rabbim bu amelimiz sebebiyle kalbimizi yumuşatsın (Amin)
Günümüzde susuzluktan çatlamış bir toprağın bereketli yağmurlara hasret duyması gibi toplumumuzda hizmet ve alâkaya en fazla muhtaç kesimlerin başında, bir kanadı kırık olan yetimler ve yoksullar gelmektedir. Onlar bize Allâh’ın emânetleridir. Bizler biliyoruz ki,Cenâb-ı Hak birçok âyet-i kerîmede, Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- de pek çok hadîs-i şerîfte, muhtaçlara hizmeti teşvik ederek yetim ve yoksulların himâyesinin zarûrî olduğunu bildirmişlerdir. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin imtihanlarından bir tanesi de yetim oluşuydu. Ve ALLAH bu imtihanını kolaylaştırmak için amcası Ebu Talip’i vesile kılmıştır. Bilmemiz gerekir ki bizler de Dünyadaki bütün yetimlerin vesileleriyiz. Vesilelik görevimizi Allah’ın bize bahşettiği nimetler dahilinde hakkıyla yerine getirmeliyiz.
Müslüman olarak bizlere düşen görev, himayemizdeki veya çevremizdeki yetimlerle yakından ilgilenip onlara iyi davranmak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak; hak ve hukukunu her zaman koruyup gözetmektir.
ALLAH hepimize yetimlerin tebessümüne sebep olmayı nasip etsin. Ve bizleri bu hayır yarışında muvaffak kılsın. Cennette de Peygamberimiz ile iki parmağın yakınlığı gibi yakın olmayı nasip eylesin.”dedi.
Kahvaltıda konuşan İHH Zonguldak Bölge Sorumlusu Ruhi Ademoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardında Kur’an-ı kerim okundu ve dualar yapıldı.

ihh

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz