ALAPLI HABERLERİ

İHTİYAR DELİKANLILAR PARKE TAŞI DÖŞEDİLER

21 Kasım 2012
988 kez görüntülendi

İHTİYAR DELİKANLILAR PARKE TAŞI DÖŞEDİLER
Alaplı Büyüktekke Köyü  köy mezarlığı yoluna parke taşı döşedi.
Büyüktekke köyünde ihityar delikanlıklar parke taşı döşüyorlar. Yaşları 60 ile 75 yaş arasındaki köy sakinleri, mezarlık yoluna fiilen çalışarak parke taş döşeme işçiliğini kendileri yapıyorlar.
Büyüktekke Köyü muhtarı Sait Tekin Köyümüzün içindeki yolları geçtiğimiz yıllarda köylümüzle beraber kendimiz döşemiştik.
Köy mezarlığımızın yaklaşık 600 metre yolu var. Burası kışın çamur yazında tozdan geçilmiyor. Biz burada hepimiz 60-70 yaşında  insanlar  kazma ve kürekle çalışarak yolu düzeltik.Döşeme işçiliğinide bizzat ben kendim yapıyorum.
Köydes projesi kapsamında verilen parke taşını buraya döşedik.Köy halkımız da benimle beraber çalışarak kum çakıl taşıma ve düzeltme işine yardım ettiler.Parke taşının yetmeyen kısmına köyümüzden esnafın birisi alırım diye söz verdi.
Devlet millet işbirliği ile köyümüzün  ihtiyaçlarını gdermiş oluyoruz.
Ayrıca mezarlık girişine bir kulübe yaptık.Mezarlıkta bize lazım olan malzemelerimizi kazma kürek ve taburlerimizi bu binaya koyacağız.
 Köy muhtarı Sait Tekin bize çalışmalarımızda destek veren Alaplı kaymakamımıza, İl Genel Meclisi üyelerine,  köylümüze, benimle beraber çalışanlara çok teşekkür ediyorum dedi.


ALBUM ADI BÜYÜKTEKKE KÖYÜ İHTİYARLARI ÇALIŞIYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 11/20/2012 (23 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


İHTİYAR DELİKANLILAR PARKE TAŞI DÖŞEDİLER Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz