ALAPLI HABERLERİ

İKİ KÖYDE 97 KİŞİNİN SEÇMEN KAYITLARI DONDURULDU

31 Ocak 2014
618 kez görüntülendi

İKİ KÖYDE 97 KİŞİNİN SEÇMEN KAYITLARI DONDURULDU

Alaplı’da 30 Mart Yerel Seçimleri’ne kısa bir süre kala  97  kişinin seçmen listesindeki isimleri donduruldu.

 

Alaplı İlçe jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu Alaplı’da 97  kişinin köyde  ikamet etmediği halde isimlerinin seçmen kütüklerinde yazılı olduğu tespit edildi.

Alaplı  İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı araştırmalar sonucunda, Adres Kayıt Yönetmeliği’nin 29. maddesine istinaden toplam 97  kişinin Çamcılar ve Hacıhasan köylerinde oturmadığı tespit edildi.

Alınan Bilgiye göre Alaplı Çamcılar köyünde 61 kişi, Hacıhasan Köyünde 36 kişinin köyde ikamet etmediği tutanakla tespit edildi.

Hacıhasan Köyü muhtarı Hüseyin Ünlü yılın büyük bir bölümünde köyde, kışın ise Alaplı Merkezinde oturan köylülerimiz bir partinin şikayeti sonucunda  ikametgahları dondurulmuş  oy kullanma haklarını kaybetmişlerdir. Bu kişiler ne MERNİS ne de SEÇSİS siteminde kayıtları gözükmüyor dedi

 

Yapılan tahkikat sonucunda Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilen söz konusu kişilerin seçmen listesinden isminin silineceği bildirildi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı ile kaydı dondurulan seçmenin, anılan genelgenin 12. maddesi uyarınca 1 Şubat 201 günü akşam saat 17.000 tarihine kadar itirazda bulunabileceği ve en geç bu tarihte itirazın kesin olarak karara bağlanması gerektiği ifade edildi.

Seçim günü kaydının silindiğini fark eden seçmenle ilgili olarak ise seçmen kütüğü kesinleştiğinden kaydının aktif hale getirilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Adres kayıtları silinip eski adreslerine döndürülen kişilerin, 01.02.2014 tarihi mesai bitimine kadar; adlarına kayıtlı elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası, kira sözleşmesi veya tapu kaydı (kendisi anne-babası adına), Polis veya jandarma tarafından konutta kalanlara dair kimlik bildirme belgesi ile birlikte Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurmaları gerekiyor. Aksi halde kişiler oy kullanma haklarını kaybedecekler.

 

 

 

Yüksek Seçim Kurulunun bu konuda kararları

Karar 1

Karar 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz