ALAPLI HABERLERİ

İKİ OKUL PROJE OKULU OLARAK ONAYLANDI

25 Mayıs 2017
1.822 kez görüntülendi

İKİ OKUL PROJE OKULU OLARAK ONAYLANDI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Liseleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Çaturoğlu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Biz Din Öğretimi Genel Müdürümüz Nazif Yılmaz’dan 23.8.2016 tarihinde ismi 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen Fen ve Sosyal Programı uygulanan okulun yeni eğitim öğretim yılında proje okulu olmasını talep etmiştik. Ayrıca farklı bir zamanda Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’dan ise Kdz.Ereğli için bir Spor Lisesi ve Alaplı için de Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan bir Anadolu İHL talep etmiştik. Biz bu talepleri yaparken Zonguldak merkezdeki okulun statüsünün değiştirilmesi veya taşınması ile ilgili herhangi bir talebimiz olmamıştır olması da mümkün değildir. Alaplı’ya gideceği iddia edilen Zonguldak Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi zaten 12.08.2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak onaylanmıştı.

Diğer taraftan bu taleplerimizin neticelenmesini beklerken 13 Mayıs 2017 tarihinde yapılan İl Danışma Meclisi toplantısında Zonguldak Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu “Alaplı’ya gidiyor” diye bir bardak suda fırtına kopartılmaya çalışılmıştı, bu iddianın aslı astarı yoktu. Biz bu iddianın doğru olmadığını aynı toplantıda ifade etmiştik.

Bunun üzerine üç vekil birlikte Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ile, ayrıca ben hem Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, hem de Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ile ayrı ayrı görüşerek Zonguldak Merkezdeki proje okulunun statüsünün korunması, ayrıca Ereğli’deki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesinin yeni eğitim öğretim yılında Proje Okuluna dönüştürülmesi tekrar istedik.

Bugün Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Bey’e yaptığım ziyarette hem Zonguldak Merkezdeki hem de Kdz.Ereğli’deki Anadolu İmam Hatip Liselerinin “Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu” olarak onaylandığının müjdesini aldık. Zaten talebimiz de bu yöndeydi, farklı bir talebimiz de yoktu. Her iki okulun da İlimize hayırlı olmasını diliyor, başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e ve Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’a teşekkür ediyorum.

okul

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz